Gyengén felhős, napos idő lesz kedden, akár 25 fokig is felmelegedhet a hőmérséklet. Nyugat felől hidegfront közeledik.

OMSZ - Az ország nagy részén többnyire gyengén felhős, napos idő valószínű, több felhő eleinte északkeleten és a Tiszántúlon lehet. Délután az Észak-Dunántúlon is erősen megnövekszik a felhőzet, és ott kisebb eső, zápor előfordulhat. A délnyugati szél reggel a Kisalföldön, délutántól a Dunántúlon másutt is északnyugatira fordul, és időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb. Késő estére 13, 18 fok közé hűl le a levegő.

Nyugat felől egy hidegfront közeledik a Kárpát-medence felé, előtte továbbra is igen enyhe levegő érkezik térségünkbe. Eleinte a melegfrontra érzékenyeknél erősödhetnek a fejfájásos, migrénes tünetek. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentrálóképesség mind a munkában, mind az utakon. Kedd délutántól hidegfronti hatás miatt erősödhetnek az ízületi, illetve reumatikus fájdalmak, szédülés léphet fel, sokan ingerlékenyebbek lehetnek.

Az elmúlt napokban mindenütt alacsony volt a pollenterhelés. Tüneteket okozó mennyiségben már a parlagfű pollenszemeit sem regisztrálták. A parlagfű virágpora mellett jelen van még a csapdákban a csalánfélék, a libatopfélék, az üröm, a fészkesvirágzatúak, a pázsitfűfélék, az útifű és az ernyősvirágzatúak virágporából is néhány szem. A kültéri allergén gombák mennyisége Pesten, Zalaegerszegen, Miskolcon és Szegeden elérte a nagyon magas, Pécsett a magas szintet.

Szerdán az Alföldön többórás napsütés valószínű, másutt – elsősorban északon és nyugaton – azonban több lesz a felhő, ott kisebb eső, zápor is lehet. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 16 és 21 fok között alakul, északnyugaton kissé hűvösebb, délkeleten pedig egy-két fokkal melegebb lehet.