Az LMP szerint tönkreteheti az újonnan nyíló kisboltokat az a javaslat, amelyik kötelezővé tenné számukra, hogy parkolóhelyeket alakítsanak ki az üzlet előtt - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Ertsey Katalin.

MTI - Az ellenzéki politikus a fogyasztóvédelmi törvényhez benyújtott, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által jegyzett módosító javaslatra utalt. Ez alapján a napi fogyasztási cikkeket árusító üzleteknek - az eladóhely alapterületének nagysága alapján - meghatározott számú parkolóhelyet kellene biztosítaniuk a vásárlóiknak.

Az LMP szerint ehelyett inkább azt kellene szorgalmazni, hogy a boltokat tömegközlekedési eszközökkel is el lehessen érni - jelentette ki a képviselő.

Arra is kitért, hogy az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottsága hétfőn olyan módosító indítványt nyújtott be, amivel a kis- és közepes vállalkozások kivételével minden cég számára előírnák a fogyasztóvédelmi referens foglalkoztatását. Ertsey Katalin nevetségesnek nevezte, hogy olyan üzletágakat is köteleznének egy fogyasztóvédelmi referens alkalmazására, amelyek képviselői nem is találkoznak a fogyasztókkal.