A Jobbik szerint a szocialistáknak és a Fidesznek választ kéne arra adniuk, hogy miért állt össze sokadjára a mutyi-nagykoalíció a korrupciógyanús E.ON-ügylet kapcsán, miért falaz egymásnak az elmúlt 24 évben számos lenyúlásban érintett két párt.

MTI - Az ellenzéki párt MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az MSZP csütörtökön bejelentette, különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanújával feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen az E.ON magyarországi gázüzletágának állami megvásárlása miatt, mivel szerintük az a valós érték háromszorosán történt. A Fidesz szóvivője erre reagálva közölte: míg "a bukott baloldal kiárusította a nemzeti vagyont", a Fidesz-kormány annak védelméért és visszaszerzéséért dolgozik. Az E.ON magyarországi gázüzletágának megszerzésével végre "lesz beleszólásunk lakosság gázellátását érintő kérdésekbe és nem leszünk kiszolgáltatottak, mint a szocialisták kormányzása idején" - közölte Selmeczi Gabriella.

A Jobbik emlékeztet arra, hogy a "nemzeti párt elsőként már januárban az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának összehívását kezdeményezte az E.ON többszörös áron történt visszavásárlása miatt."

A párt szerint az MSZP "erőlködése az energiaszolgáltató vonatkozásában különösen pofátlan", hiszen éppen az ő kormányzásuk alatt adták el külföldieknek a földgázcégeket áron alul, amelyeket most a Fidesz az idegen multiknak kedvezve, horribilis áron vásárolt vissza. Emellett éppen az MSZP miatt hiúsult meg az ügyben a vizsgálóbizottság felállítása, hiszen a szocialisták visszavonták aláírásukat a saját maguk által indítványozott bizottság felállítását kezdeményező ívekről.

Az MSZP és a Fidesz csaknem negyedszázados mutyipolitikájának elszenvedői a kormánykárosultaknak nevezhető tisztességes emberek. A Jobbik hatalomra kerülése esetén minden mutyit kivizsgál, s határozottan elszámoltatja panamában érintett pártokat és a gyanús ügyletek haszonélvezőit a vagyonelkobzástól sem riadva vissza - közölte az ellenzéki párt.