Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint az MSZP 2009-ben és 2010-ben kizárólag a párttörvényben engedélyezett módon gazdálkodott, meg nem engedett forrásból nem fogadott el hozzájárulást - tájékoztatta az ÁSZ csütörtökön az MTI-t.

MTI - Közleményüket Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének hétfői szavaival kapcsolatban adták ki, aki egy pódiumbeszélgetésen az MSZP finanszírozására utalva azt mondta: "én voltam ennek a pártnak az elnöke, sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon, ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk".

A kommüniké szerint az ÁSZ kétévente tart úgynevezett pénzügyi-szabályszerűségi ellenőrzést a számvevőszéki törvény, valamint a párttörvény alapján azon pártoknál, amelyek rendszeresen kapnak költségvetési támogatást.

Az MSZP gazdálkodásának törvényességéről legutóbb 2012-ben tettek közzé jelentést, amely a párt 2009-es és 2010-es gazdálkodását értékelte.

Mint írták, az ÁSZ honlapján elérhető jelentéshez mellékletként csatolt beszámolók adatai szerint a hozzájárulások között nem volt külföldről érkező.

Közölték azt is: a párt illetékese a vizsgálatra átadott iratokról teljességi nyilatkozatot tett.