A Jobbik szerint nem meglepő az a "tragikomádia", ami a bajai videofelvétel körül kialakult. Mirkóczki Ádám szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az eset újabb bizonyítéka annak, hogy mind a Fidesz, mind az MSZP és a DK "a hazugság, a korrupció és a folyamatos csalás melegágya a választások tekintetében".

MTI - A Jobbik szerint az elmúlt 23 évben folyamatosak voltak a választási csalások Magyarországon, csak ezeket "legálissá tette a Fidesz" azzal, hogy eltörölte a kampánycsendet. Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: a kampánycsend megszüntetésével lehetővé vált a szavazók tömeges szállítása, azzal pedig, hogy továbbra is borítékot használnak a szavazások alkalmával, lehetővé teszik a láncszavazást. Ha ezeken a szabályokon nem változtatnak, akkor tömeges választási csalásokra kell számítani 2014-ben - jelentette ki.

Azt mondta, a parlamenti frakcióval rendelkező pártok közül egyedül a Jobbik nem vétett egyszer sem a választások tisztasága ellen.

Mirkóczki Ádám hozzátette: a bajai videó "vélt vagy valós főszereplői" annak a cigány társadalomnak a tagjai, akiket az elmúlt 23 évben azok a pártok "néztek folyamatosan megvásárolható szavazógépnek", akik közben nyilvánosan az integrációról beszélnek.