Az MSZP fővárosi frakciója szerint Budapest vezetősége három hibát készül elkövetni: a Vidám Park bezárását, a Vígszínház jelenlegi vezetőjének esetleges cseréjét, valamint a rövidesen a közgyűlés elé kerülő hajléktalanellátási koncepció elfogadását.

MTI - Horváth Csaba frakcióvezető a közgyűlés előtt tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: vasárnap lesz nyitva utoljára a Vidám Park, álláspontjuk szerint azonban amíg nincs koncepció az átköltöztetésre, illetve az állatkert bővítésére, addig nem szabadna bezárni az intézményt.

A Vígszínház vezetői pályázatával kapcsolatban azt mondta, a mostani vezetők alatt kimagasló volt a látogatottság, a repertoár, a darabok estéről estére teltházas előadásokat produkáltak, ezért nem látják a váltás okát. Emellett Balázs Péter az MSZP szerint érvénytelen pályázatot adott be, a bírálóbizottság hibázott, amikor érdemben próbálta elbírálni.

A hajléktalanellátási koncepcióval kapcsolatban Horváth Csaba azt mondta, hogy visszatérnek a hajléktalanságot közrendvédelmi kérdésként felfogó megközelítéshez, ezért felszólítják a város vezetőségét, hogy térjenek vissza a 2008-as verzióhoz, amely személyre szabott megoldásokat kínált. Hangsúlyozta: nem hajléktalanszállók tömegeit kell építeni, hanem egyedi programokkal kell a hajléktalanokat segíteni.

Szaniszló Sándor képviselő a sajtóban a napokban megjelent környezetszennyezési üggyel kapcsolatban azt mondta, Budapesten a XVIII. kerületbe a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. több éve nehézfémeket, vegyi anyagokat tartalmazó szennyvizet ürít illegális helyeken. Az MSZP azt követeli, hogy mentsék fel a társaság ügyvezetőjét, kezdjék meg a kármentesítést, a kerületi önkormányzat pedig mérje fel a kutak, föld állapotát.

Horváth Csaba hozzátette: Tarlós István főpolgármesternek meg kell neveznie a felelősöket, a felelősségre vonás nem maradhat el.

Tarlós István a közgyűlési ülésen jelezte: a városháza vizsgálata pár napot vesz igénybe, és "nem elképzelhetetlen", hogy felmenti a társaság vezetőjét.