A bank igazgatóságának elnöke Vojnits Tamás kormánybiztos, a társaság vezérigazgatója pedig Szabó Levente, korábbi vezérigazgató-helyettes lett.

Ezt a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) közölte csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékbank) szerdán este megtartott igazgatósági és felügyelő bizottsági ülésének résztvevői egyhangúan választották meg a szövetkezeti hitelintézetek integrációja központi bankjának vezető tisztségviselőit.
A Takarékbank neve és logója, valamint egy plüssméhecske a pénzintézet ideiglenes székházában, a budapesti Margit Házban, a II. kerületi Tölgyfa utcában. MTI Fotó: Máthé ZoltánA Takarékbank neve és logója, valamint egy plüssméhecske a pénzintézet ideiglenes székházában, a budapesti Margit Házban, a II. kerületi Tölgyfa utcában. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Takarékbank megújult felügyelő bizottságának tagjai Lontai Dánielt, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének elnökét nevezték meg vezetőjüknek.

A SZHISZ elnöki tanácsadó testületéhez három újabb, elismert szövetkezeti hitelintézeti vezető csatlakozott - az ő személyes részvételük további garanciát jelent arra, hogy a szövetkezeti hitelintézeti együttműködés rendszerének megújulása a szektor valós érdekei mentén valósuljon meg - áll a közleményben.