Az LMP társelnöke úgy véli: a magyar választók részéről igény van a tiszta, becsületes politikára, aminek meglesz a gyümölcse.

MTI - Frakcióalakításra készül a Lehet Más a Politika. Schiffer András társelnök szerint ez megadja számukra azt a lendületet, ami ahhoz kell, hogy teljesítsék küldetésüket: választható alternatívát kínálni a Fidesz-kormánnyal szemben úgy, hogy a választópolgároknak nem kell visszanyúlniuk a 2010 előtti baloldali erőkhöz. A politikus a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kijelentette: a Fidesz - a hatalma bebiztosításán túl - nem készül már nagy átalakításokra, viszont tovább folyik majd az a társadalompolitika, amely megfeledkezik az ország lakosságának 80 százalékáról.

Schiffer András kiemelte: nincs kétsége afelől, hogy folytatódni fog a gyorsított ütemű törvényhozás, „azt azonban politikai véleménytől függetlenül látni kell, hogy a Fidesz frakciókormányzása áttekinthetetlenné teszi jogrendszert, és szétzilálja a jogalkalmazást. Egy olyan országban, ahol nincs kiszámíthatóság, ahol nem lehet tudni, hogy hogyan változnak a gazdasági tervek, ott nincs bizalom a külföldi hitelezők részéről, és a kisvállalkozók sem mernek kockáztatni” - tette hozzá.  

Kérdésre válaszolva megjegyezte: a Demokratikus Koalícióval ellentétben ők azért alakíthatnak frakciót, mert az LMP „szerepelt azon a kártyán, amit 2010-ben a választók kitölthettek”. A politikus szerint a párt választási esélyeit nem csökkenti, hogy nem csatlakoztak a formálódó szövetséghez. „A magyar választók részéről igény van a tiszta, becsületes politikára, megmutattuk, hogy a külső nyomás ellenére is kitartunk elveink és küldetésünk mellett, hiszek abban, hogy ennek meglesz a gyümölcse. A tisztesség hosszú távon megéri” - hangsúlyozta.

Schiffer András megismételte a tavaly novemberi kongresszuson tett kijelentését, amely szerint erős LMP nélkül nincs kormányváltás. Mesterházy Attila és Bajnai Gordon egyeztetéseire reagálva kifejtette: „amióta megy ez a cirkusz, nem nőttek az alkotmányos ellenzék pozíciói, ez az egész játék Orbán Viktort segíti. Mi azon vagyunk, hogy megerősödjön az LMP, és alternatívát nyújtson azoknak, akiknek elegük van a korrupt, embereket kisemmiző rezsimből, de nem kívánnak visszatérni az álbaloldali erőkhöz sem” - mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában az LMP társelnöke.