Boross Péter korábbi miniszterelnököt köszöntötték születésnapján egykori kormányának tagjai, jelenlegi kormánytagok, barátok és tisztelők. A volt kormányfő kedden lesz 85 éves.
 

Duna Híradó - A rendszerváltás utáni első szabadon választott kormány és a jelenlegi kabinet tagjai, barátai és volt fogolytársai is ünnepelték a volt kormányfőt.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kiemelte: Boross Pétert a fegyelmezettség és hazája iránti elkötelezettség jellemzi. "Mindannyian emlékszünk arra, hogy amikor Antall József örökébe lépett a miniszterelnöki székbe, akkor mondta azt a híres mondatot, hogy én nem jobbra állok Antall Józseftől, nem balra állok Antall Józseftől, hanem Antall József mögött állok" – nyilatkozta Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes.

Boross Péter 1928. augusztus 27-én született, az 1956-os forradalom és szabadságharc idején a Budapesti Forradalmi Bizottság és az Értelmiségi Forradalmi Tanács tagja volt. 1957-ben letartóztatták majd internálták. A rendszerváltás után Antall József kormányában a titkosszolgálatokat, később a belügyi tárcát irányította. Antall József halált követően, 1993 decemberében az országgyűlés miniszterelnökké választotta. Boross Péter a Híradónak azt mondta: egész életét meghatározták a véletlenek, így kormányzati szerepvállalását is.

"Én akkor 62 éves voltam, és mondtam, hogy ilyen szörnyű magas korban az ember hosszú terveket ne fabrikáljon, és két évre vállaltam a titkosszolgálati felügyeletet, két évre. Aztán taxisblokád, aztán belügyminiszterség, és Antall József betegsége voltak az okok, ami miatt a továbbiakban nem foglalkoztam azzal, hogy én őt elhagyom, vagy itt hagyom a kormányzati munkát” – nyilatkozta a volt miniszterelnök.

Születésnapi interjút közölt hétfői számában a Magyar Hírlap is Boross Péterrel. A volt kormányfő abban többek között arról beszélt, hogy a polgári oldal 2010-es, kétharmados győzelme révén végre megszülethetett az új alaptörvény, amely kiigazította a rendszerváltozás hiányosságait.