Kiszabadult egy piton Campbellton városában, a kelet-kanadai New Brunswick-ban. Az Afrikában őshonos, 4,3 méter hosszú, 45 kilós kígyó (python sebae) egy hüllőkkel és egzotikus állatokkal foglalkozó boltból szökött meg. A szellőzőrendszeren felmászott a bolt fölött található lakásba, ahol két kisgyereket álmukban megölt. Az áldozatok, a négy és fél éves Noah és a hat éves Connor testvérek voltak, egy barátjuknál töltötték az éjszakát az említett lakásban. A pitont végül tulajdonosa fogta be. A döbbenetes tragédia egész Kanadát megrázta.

Természetesen azonnal megkezdődött az okok és magyarázatok keresése, ugyanis egyáltalán nem jellemző, hogy ez a fajta állat emberekre támadna. Az egyik lehetséges magyarázat szerint napközben a gyerekek egy farmon voltak, ahol állatokkal játszhattak. A piton pedig az állatszag miatt támadhatott rájuk. Paul Goulet, egy hasonló ottawai bolt tulajdonosa szerint alapvetően a pitonok nem eledelként azonosítják az embert, de ha az embernek például kecske szaga van, akkor azt a piton könnyedén kecskeként érzékelheti. Ezek szerint a kígyó egyszerűen összetévesztette a gyerekeket egy állattal.

A történteket vizsgáló kanadai federális rendőrség (Royal Canadian Mounted Police-RCMP) illetékesei még nem erősítették meg a halál pontos okát, ugyanis még várni kell a boncolási eredményekre. Valószínűleg a kígyó megfojtotta a két kisfiút, mivel marása nem mérgező. Kígyókkal foglalkozó szakértők értetlenségüknek adnak hangot a történtek után.