Elindultak szerdán az egyik vegyifegyver-támadás helyszínére az ENSZ Szíriában tartózkodó szakértői, miután előző nap biztonsági okokból felfüggesztették, elnapolták tevékenységüket - közölte egy fotós az AFP hírügynökségtől. 

 A fotós látta, amint a fővárosban megszálló ellenőrök egy hat gépkocsiból álló konvojjal útnak indulnak. Azt egyelőre nem tudni, melyik helyszín felé vették az irányt.
 

A Moadamijei Médiairoda által közreadott amatőr videofelvételről készített képen feltehetőleg az ENSZ vegyifegyver-szakértője egy lövedékhüvelyt vizsgál Damaszkusz egyik elővárosában, Moadamijében 2013. augusztus 26-án. Az ellenzék szerint a kormányerők gáztámadást hajtottak végre damaszkuszi elővárosok ellen augusztus 21-én. (MTI/AP/Moadamijei Médiairoda)A Moadamijei Médiairoda által közreadott amatőr videofelvételről készített képen feltehetőleg az ENSZ vegyifegyver-szakértője egy lövedékhüvelyt vizsgál Damaszkusz egyik elővárosában, Moadamijében 2013. augusztus 26-án. Az ellenzék szerint a kormányerők gáztámadást hajtottak végre damaszkuszi elővárosok ellen augusztus 21-én. (MTI/AP/Moadamijei Médiairoda)

Hétfőn a szakértők már jártak egy helyen, Damaszkusz Muadamíja as-Sám nevű elővárosában, ahol a múlt héten a felkelők vádjai szerint vegyi fegyvereket vetettek be ellenük a kormányerők. Ismeretlen orvlövészek hétfőn, a muadamíjai vizsgálat előtt rálőttek az ENSZ-konvoj egyik járművére.