Eucharisztikus ünnepség keretében hétfőn délelőtt Adorjánon felszentelték a teljesen felújított Sarlós Boldogasszony katolikus templomot. Az ünnepi eseményre teljesen megteltek a templom padsorai. A szentmisét a környező egyházközségek papjainak segédletével msgr. dr. Pénzes János szabadkai megyés püspök celebrálta. A szertartáson megjelent Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke, Bimbó Mihály, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke, Nyilas Mihály, Magyarkanizsa polgármestere, Huzsvár Ervin, a községi képviselő-testület elnöke és Vadász Károly polgármesteri tanácsos is.

A falu központjában álló 150 éves épületen ekkora felújítást eddig még nem végeztek. A múlt század hetvenes és nyolcvanas éveiben részleges felújításokat eszközöltek ugyan, most azonban a bérmálkozásra és a közelgő búcsúra teljesen új köntösbe öltözött a templom. A villanyhálózat cseréje mellett a templom új oltárt és oltárképet, új misézőasztalt, keresztelőkutat, stációs táblákat, részben új vagy felújított bútorzatot, valamint új padlózatot kapott, és kívül-belül újrafestették az épületet.

A munkálatokhoz az adorjáni egyházközség, a községi önkormányzat, a tartomány és a helyi lakosság mellett legnagyobb mértékben az adorjáni helyi közösség elnöke, Borsos Csaba járult hozzá. Baráth Gábor fiatal helybeli plébános hálás szívvel mondott nekik köszönetet a támogatásért. Ha megteremtődnek az anyagi feltételek, felújítják a torony belsejét és a harangozószerkezetet is.

Forrás: vajdasag.ma