A közmunkák lebonyolítására, valamint a szakmai gyakorlat megszerzésére pályázott munkáltatókkal és munkavállalókkal kötött ma szerződést Nyilas Mihály magyarkanizsai polgármester a városháza kistermében.

Barát Kljajić Tímea, a községi tanács szociális védelemmel megbízott tagja elmondta, hogy az idei évi foglalkoztatási programok területén a helyi foglalkoztatási tanács, valamint a községi képviselő-testület is támogatta, hogy a közmunkákra, valamint a szakmai gyakorlatok megszerzésére irányuló programokra helyezzék a hangsúlyt. A két program valóra váltására a községi költségvetésből hatmillió dinárt irányoznak elő, így 33 új munkahely nyílik majd. Öt községi intézmény pályázott a közmunkaprogram lebonyolítására: a magyarkanizsai egészségház, Magyarkanizsa község, a Komunalac Közvállalat, a Szociális Központ, valamint a községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ. Az intézmények 3, illetve 6 hónapra foglalkoztatnak 18 személyt.

Összesen 14 magánvállalat, illetve intézmény 15 fiatalnak ad lehetőséget a szakmai gyakorlat megszerzésére. A foglalkoztatási programok által általános iskolai és egyetemi végzettséggel 4-4, középiskolai végzettséggel 20, valamint 5 főiskolai oklevéllel rendelkező személy kap a programban előírtak szerint határozott időre munkahelyet.

Forrás: vajdasag.ma