A szabadkai városvezetés a helyi közvállalatoktól redukált programtevékenységre vonatkozó javaslatot kér, amelyek révén 10 százalékkal csökkenhetnének a működési költségeik, s hamarosan csökkentik a közvállalatok vezetőinek a fizetését is – tudósít a Tanjug Modest Dulić szabadkai polgármester bejelentéséről.

Dulić elmondta, az adótörvények miatt kerül sor a vállalatigazgatók fizetésének csökkentésére és az egyéb megtakarításokra, ugyanakkor egyes befektetések megvalósítását is elhalasztják.

A polgármester a Szabadkai Rádiónak adott nyilatkozatában emlékeztet arra, hogy a személyijövedelem-adóról szóló törvény módosítása miatt idén 270 millió dinárral, jövőre pedig 450 millió dinárral lesz kisebb a városi költségvetés.

„Emiatt elkerülhetetlen a városi költségvetés módosítása, s megszorításokra van szükség a helyi közvállalatok, valamint a város egyes befektetései esetében is” – magyarázta Modest Dulić. Elmondta, a városvezetés dolgozóinak a fizetését már korábban csökkentették, most pedig a közvállalatok vezetőinek bérei kerülnek sorra.

„A városházán dolgozók fizetésének a csökkentésével 10 millió dináros megtakarítást értünk el, de idén még 260, jövőre pedig 450 millió dinárt kell megspórolnunk. Emiatt tovább kell csökkenteni a város kiadásait, s a következők a sorban a közvállalatok igazgatói” – jelentette be.

„Az idei nem egy könnyű év, de azt hiszem, megszorításokkal és a városi adminisztráció elkerülhetetlen csökkentésével sikerülhet áthidalni a pár száz millió dináros szakadékot” – mondta a polgármester.