Budapest - Az MSZP rendkívüli parlamenti bizottsági ülés összehívását kezdeményezi az építőipari körbetartozások ügyében a Közgép Zrt.-vel kialakult véleménykülönbség tisztázására - közölte a párt frakcióvezető-helyettese hétfőn az MTI-vel.

Józsa István közleménye szerint az Országgyűlés gazdasági bizottságának ellenőrző albizottsága rendkívüli összehívását kezdeményezik.

Az ellenzéki politikus hozzátette: a napirend előkészítésének keretében meghívják a Közgép vezetőit egy személyes találkozóra, hogy ne csak a panaszosok véleménye jusson el a szocialista párthoz.

Józsa István azt írta, a közbeszerzési törvény végrehajtása körüli ellentmondások feltárását javasolják az bizottsági ülés első napirendi pontjának.

A frakcióvezető-helyettes közölte, második napirendi pontként javasolják a takarékszövetkezeti integrációs törvény végrehajtási tapasztalatainak megvitatását.

Józsa István múlt hét csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, nem értik miért nem fizeti ki alvállalkozóit a Közgép, a "Fidesz-közeli cégek zászlóshajója". Tájékoztatása szerint ugyanis a bíróságokon tömegével vannak olyan keresetek, amelyek arról szólnak, hogy az elvégzett - esetenként 4-5 millió forintos - alvállalkozói munka után nem hajlandó kiegyenlíteni a számlát a Közgép.

Puskár Anett, a Közgép kommunikációs igazgatója válaszában közölte, jogi lépéseket tesznek Józsa István ellen, mivel a nagy nyilvánosság előtt rágalmazta a vállalatot. Hozzátette: a politikus valótlan állításokat tett, ugyanis a Közgép ellen - alvállalkozói teljesítés miatt - egyetlen per van folyamatban, az eljárást egy olyan vállalkozás indította, amellyel a cég korábban minőségi kifogások miatt szerződést bontott.