Budapest - Nyolc írásbeli kérdést tesz fel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetőjének Kunhalmi Ágnes - ezt az MSZP elnökségi tagja jelentette be a szervezetnek otthont adó épület előtt tartó hétfői sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy fogalmazott: véleménye szerint a Klik jelenleg az ország legfeleslegesebb intézménye, ami "szimbólumává vált a politikai ostobaságnak, a politikai öncélúságnak és a hozzá nem értésnek". Ezt követően Kunhalmi Ágnes nyolc kérdést olvasott fel, amelyeket elmondása szerint e-mailben elküld a Klik elnökének, Marekné Pintér Arankának.

A politikus többek között arra kíváncsi, hogy hány pedagógust vettek át az év elején és hány pedagógussal számolnak a szeptemberi tanévkezdéskor. A kérdések között szerepel, hogy a kötelező nyugdíjazás vagy egyéb indokok miatt mennyi tanártól váltak, vagy válnak meg szeptember 1.-ig.

A politikus arról is tudakozódott, hogy mekkora bérmegtakarítást jelentenek az elbocsátások és a megnövelt osztálylétszámok. Rákérdezett, hogy léteznek-e a pedagógusok majdani besorolását előzetesen meghatározó létszámkorlátok.

Végül azt mondta, hogy a Könytárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) a korábban megszokottnál másfél hónappal korábban kéri be a családoktól a tankönyvek árát. Hangsúlyozta, hogy a csekkek kiküldéséhez viszont szükség van a gyermekek adataira és címére, ezért azt kérdezte, hogy az ezekkel az adatokkal rendelkező Klik és a KELLO között zajlott-e adatcsere és ha igen, az milyen jellegű volt.

Hangsúlyozta, hogy ha az utolsó kérdésére is megkapja a választ az oktatási ombudsmantól kér majd véleményt az ügyről.