A KDNP zuglói alapszervezete elítéli a kerületi trianoni emlékmű szerda hajnali megrongálását, és elítél minden olyan akciót, amely a magyarság jelképeinek meggyalázására szolgál. Az emlékművet szerda reggelre öntötték le piros, illetve narancssárga festékkel.

A párt XIV. kerületi szervezete ezt csütörtökön közölte az MTI-vel, s arra kérte az emlékművel szemben található VII. kerületi rendőrkapitányság vezetőit, hogy a jövőben lehetőségeikhez mérten akadályozzák meg az ehhez hasonló incidenseket. 

A közleményben reményüket fejezték ki továbbá, hogy a rendőrség és az önkormányzat megerősíti az emlékművek védelmét.

 A budapesti Dózsa György út és a Thököly út sarkán álló szobor megrongálása miatt a rendőrség eljárást indított. A Jobbik fővárosi szervezete az ügyben közleményt adott ki, ebben azt írták: "miután a Demokratikus Koalíció vezéregyéniségei bejelentették, hogy újfajta támadóeszközt vetnek be kormányellenes kampányuk során", a Jobbik a történteket "kénytelen a szélsőliberális toleranciabajnokok akciójaként felfogni".

A trianoni emlékművet - egy turulmadarat kettős kereszttel - tavaly október 27-én avatta fel a helyi önkormányzat. Az emlékművet szerda reggelre öntötték le piros, illetve narancssárga festékkel.