Ma délután 13 órától kerül sor a XXII. Jókai Mór Nyári Egyetem megnyitójára a Selye János Egyetem dísztermében. Idén július 8 – 13 között valósul meg Komáromban a Nyári Egyetem.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által szervezett nyári továbbképzések a felvidéki magyar pedagógusok évenként megtartott legrangosabb szakmai rendezvénye.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 1992 nyarán a Kárpát-medencében elsőként szervezte meg a szlovákiai magyar pedagógusok nyári egyetemét. Civil szakmai szervezetként tette azt azért, hogy a több ezer pedagógusnak továbbképzési, ismerkedési és tapasztalatszerzési lehetőséget teremtsen.

A helyszínnek üzenetértéke volt: Deáki, a Pray-kódex fellelésének helyszíne a magyar kultúrkörbe való tartozást és az anyanyelvben való megmaradást jelentette számukra.

Az elmúlt két évtized alatt nemzedékváltás történt a nyári egyetemek résztvevői körében: a vonzó és minőségei programok következtében a fiatal és pályakezdő pedagógusok is megtalálták a nyári egyetemekben rejlő értékeket.

Rendezvény megnyitójáról, a továbbképzésekről és kísérőrendezvényekről a programból nyerhetnek bővebb tájékoztatást.

BB, Felvidek.ma