Zamárdiba hívta meg a BKK vezérigazgatóját egy hároméjszakás luxusüdülésre a Balaton Sound idejére a Synergon. A cég nyerte el a budapesti tömegközlekedés új utastájékoztató rendszerének felépítését még a BKV idején. Vitézy a hvg.hu-nak reagált a Blikk hírére.


Luxusnyaralást ajándékoztt a BKK vezérigazgatójának a Synergon – adta hírül a Blikk szerdán. Ez a cég nyerte el a közlekedési vállalat új utastájékoztató rendszerének, a Futárnak a kivitelezését 6,7 milliárd forintért a BKV idején.

A Vitézy Dávid BKK-vezérnek plusz egy főnek szóló zamárdi szobafoglalást a Synergon kommunikációs vezetőjének a nevére küldték át. A cég már december óta szervezi Vitézy Dávid vendégül látását, legalábbis december 10-én küldték át neki a Balaton Sound idejére szóló ajándékukat.

A kérdéses szálláshelyen egy deluxe kétágyas szoba, amelyet Vitézynek is felajánlottak, 61 ezer 428 forintba kerül. A BKK-vezért három éjszakával kínálták meg, és a levélben szerepel egy 70 ezer forintos VIP Balaton Sound-belépő is. A Synergon a fentiekre annyit reagált, hogy az elmúlt néhány évben többször támogattak nonprofit szervezeteket, hátrányos helyzetű intézményeket. A lap értesüléseit viszont a cég nem kommentálta.

A szálloda recepcióján azt mondták, pénteken várták a BKK-vezérigazgatót, de nem érkezett meg.

Vitézy a Blikknek először azt mondta, semmiről sem tud, és nem tervez részt venni a Balaton Soundon. "Lehet, hogy visszaéltek a nevemmel" – fogalmazott. Később hozzátette: félreértés történt, és állításához Csillag Miklós, a Snyergon vezérigazgatójának levelét mellékelte. A levél szerint a Futár-projekt lezárása után foglaltak le több szobát, ám mivel az új rendszer bevezetése késik, a hotelbe szervezett rendezvény is elmarad. Csillag szerint a hotelfoglalás adminisztrációs hiba.

Vitézy: a Snyergonnal még a BKV szerződött

A hírrel kapcsolatban Vitézy Dávid a hvg.hu-nak azt nyilakozta, hogy "sem Zamárdiban, sem más Balaton-környéki településen nem jártam az elmúlt napokban, és így nem szálltam meg az említett szállodában, és nem vettem részt a Balaton Sound Fesztiválon sem".

Hozzátette: "Azon újságírói megkeresések alapján, mely szerint egy, állítólag a nevemre szóló szállodafoglalást küldött valaki szét egyes szerkesztőségeknek, azonnal tájékoztatást kértem a Synergontól. Mint köztudomású, egy utazási irodánál bármilyen névre lehet belföldi hotelfoglalást indítani a megnevezett személy tudta, beleegyezése nélkül is. A fenti esetben is ez történt, a Synergon a foglalásról nem tájékoztatott."

A cég magyarázata szerint a Futár-projekt – amely a tavalyi ütemterv szerint idén nyárra már befejeződött volna – elkészüléséhez kapcsolódó kommunikációs kampányban terveztek valamilyen eseménysorozatot számos helyszínen, amit aztán lemondtak, "de ezért akartak eredetileg többek között engem is meghívni oda. Mivel a foglaláshoz semmi közöm, pontosan megítélni, hogy mi történt, nem tudom" – fogalmazott a BKK vezetője.

Vitézy hozzátette: a cikkben említett Futár-rendszer megvalósítására eredetileg a BKV Zrt. szerződött a Synergonnal, és a BKK a szerződés megkötésekor még nem is létezett, de a projekt érdemi megvalósítása elmondása szerint "nyilván most már a mi feladatunk".