Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) néhány megyére másodfokú, míg a keleti országrészre első fokú riasztást adott ki a zivatarok miatt. Néhol heves zivatar, jégeső is lehet.

A met.hu szerint a délutáni óráktól egyre inkább - a Dunától keletre és kisebb területen délnyugaton - várható zivatarok előfordulása, viharos szél (55-70 km/h) és intenzív csapadék kíséretében.

Főként az ország északkeleti harmadán, illetve kisebb eséllyel délnyugaton a délutáni, esti órákban néhol heves zivatar alakulhat ki, amelyet 90 km/h feletti szélroham, nagyméretű jég (> 2 cm) és felhőszakadás (> 30 mm) kísérhet. Zivatarokra legtovább (előreláthatólag a ma éjféli, esetleg péntek kora hajnali órákig) az ország északkeleti harmadában számíthatunk.

Péntek délután, este északkeleten alakulhat ki néhol zivatar, szélerősödés (50-70 km/h) és intenzív csapadék (10-25 mm) kíséretében.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében másodfokú, narancssárga riasztást adott ki az OMSZ. Korábban ugyanilyen jelzésű figyelmeztetést adtak ki a szóban forgó megyékre, míg további 12 megyére első fokú figyelmeztetés van érbényben.

Csütörtök estig

Észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Több helyen várható zápor, zivatar, főként északkeleten helyenként heves zivatar is kialakulhat. Ma többnyire mérsékelt marad a légmozgás, holnap megélénkül, északnyugaton és a főváros térségében meg is erősödik az északnyugati szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24, 30 fok között alakul.

Balaton és Velencei-tó

Az északi, északnyugati szél többször megerősödik (40-55 km/h), időnként (főként az időszak első felében) viharossá is fokozódik (60-70 km/h). Zivatar környezetében szintén előfordulhatnak viharos (60-75 km/h) lökések. Az esti órákra várhatóan megszűnnek az erős lökések, és élénk lökésekkel kísért északnyugati szél lesz a jellemző.

Kezdetben nyugat felől többször erősebben megnövekszik a felhőzet, csak kevés napsütés valószínű, és szórványosan zápor illetve zivatar kialakulására kell számítani. A délutáni órákban jelentősen csökken a felhőzet és több órára kisüt a nap, ekkor már csapadékra nem számítunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 26 fok körül alakul. Késő este 19, 20 fok valószínű.

A Balaton Siófoknál 27, a Velencei-tó Agárdnál 26 fokos.

Balaton, nyugati medence: a másodfokú viharjelzés érvényes.

Balaton, középső medence: a másodfokú viharjelzés érvényes.

Balaton, keleti medence: a másodfokú viharjelzés érvényes.

Velencei-tó: az első fokú viharjelzés érvényes.

Péntektől hétfőig

Többnyire gyengén felhős, napos idő várható, északkeleten azonban erőteljesebb gomolyfelhő-képződés valószínű, és ott helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 10, 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24, 29 fok között várható.

Hidegfront ért el bennünket

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatással számoljanak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, vérnyomás-ingadozás. Erősödhetnek a reumatikus fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakcióidő.