A számtalan jótékony hatással bíró tejtermékeket nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is alkalmazhatod. Azon kívül ugyanis, hogy remek kalciumforrásként szolgálnak a szervezetednek, a bőrödet is puhává és simává teszik. Bőrtípusodnak megfelelően különböző tápláló pakolásokat készíthetsz tejből, túróból vagy joghurtból.

A bársonyos és puha bőrért érdemes időről időre feltenned egy kényeztető pakolást. Banán és joghurt keverékéből remek arcmaszkot készíthetsz. Nyomj össze alaposan egy banánt, majd keverd össze egy fél pohár natúr joghurttal. Jól keverd össze, kend fel az arcodra, hagyd hatni húsz percig, majd mosd le langyos vízzel.

Ezt a pakolást bármilyen bőrtípusnál alkalmazhatod, ugyanis remekül hidratálja és feszesíti a bőrt. Reszelj le egy fél uborkát, és keverd össze egy pohár natúr joghurttal. Kend fel a bőrödre, és hagyd hatni húsz percig, majd mosd le.

Nagyon száraz bőrre ideális a következő pakolás. Válassz szét egy tojást, majd a fehérjét keverd össze két evőkanál natúr joghurttal és egy evőkanál mézzel. Kend fel az arcodra a pakolást, hagyd hatni húsz percig, végül pedig mosd le langyos vízzel.

A fiatalos bőrért törj össze egy evőkanál túrót, és keverd össze két teáskanál mézzel és egy citrom pár cseppnyi levével. Kend fel az arcodra, és hagyd hatni fél órán keresztül, közben te is pihenj le, vagy háton fekve olvasgass egy magazint. Végül most le a pakolást, és használj hidratáló krémet.


Melegítsd fel egy kis tejet, és márts bele egy pamutkendőt vagy vattadarabokat. Terítsd az arcodra, fedd le egy száraz kendővel vagy gézlappal, és dőlj le a kanapéra. Tíz-húsz percig hagyd hatni, majd mosd le az arcod langyos vízzel.

Forrás: turmixvilag.hu