Az MNT Simon Erzsébet Zitát javasolta az Újvidéki Rádió magyar szerkesztőségének élére

A Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottsága Simon Erzsébet Zitát javasolta az Újvidéki Rádió magyar szerkesztősége felelős szerkesztőjének pozíciójára. Az MNT jelenlegi tájékoztatási tanácsosa a Vajdaság Ma kérdéseire válaszolva elmondta, még nem kapott ugyan hivatalos értesítést, de a bizottság már egyhangúlag meghozta az üggyel kapcsolatos döntését.

Simon Erzsébet Zita megjegyezte, ha a kinevezés az MNT javaslata nyomán történik, természetesen felmentik tanácsosi megbízatásából. Jelezte, így több időt tud majd szánni a munkájára, hiszen lakóhelyén tevékenykedne.

Dani Zoltán, a korábbi felelős szerkesztő a munkaerőhiányra hivatkozva nyújtotta be lemondását. Ezzel kapcsolatban Simon Erzsébet Zita megjegyezte, terveinek gyakorlati megvalósítása sok tényezőtől függ, de a jelek arra mutatnak, hogy több esély lesz az Újvidéki Rádió magyar szerkesztősége problémáinak a megoldására. Reményét fejezte ki, hogy sikerül felerősíteni a szerkesztőséget, a szakemberek, a műsorok, de a sugárzási terület kiszélesítése terén is, mindezt pedig összefogással, közös erővel kívánja megvalósítani.

Az Újvidéki Rádió magyar szerkesztőségének felelős szerkesztői pozíciójára ketten jelentkeztek: Simon Erzsébet Zita és Öreg Dezső.