A mintegy háromezer fős Mezővári lakó több mint hatszázezer forintot gyűjtöttek össze Tahitótfalu bajba jutott lakosainak megsegítésére – tudta meg az Alfahír.

Az ötletgazda Mezővári önkormányzati képviselője, Szabó Lajos volt, akinek kezdeményezését Salamon Elemér polgármester is felkarolta.

Az önkormányzati képviselők végigjárták körzetüket, minden házba bekopogtak, és szinte kivétel nélkül minden család felajánlott valamekkora összeget. Összesen 646 ezer 600 forint értékű hrivnya gyűlt össze, amely már csak azért is figyelemre méltó, mert Kárpátalján az átlagfizetések és nyugdíjak kb. a magyarországiak harmada.

Az adományt a falu elöljárói Gyüre Csaba jobbikos országgyűlési képviselőre bízták, aki a napokban fogja eljuttatni azt Tahitótfalu önkormányzatának. A politikus a 2010-es választásokon a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei listáját vezette, és rendszeresen jár Kárpátaljára kapcsolatot tartani a helyi magyarokkal. Gyüre portálunknak elmondta, a példátlan összefogás jelzi, hogy minden ellenkező állítás ellenére mennyire egységes a magyar nemzet.

Forrás: Kárpátalja Ma