A Konföderációs Kupa elődöntőjében a házigazda brazil válogatott csak nagy nehézségek árán tudta 2–1-re megverni Uruguayt, de így is bejutott a döntőbe, ahol a Spanyolország–Olaszország mérkőzés győztesével találkozik. Diego Forlán z első félidőben kihagyott egy tizenegyest, ami után Fred megszerezte a vezetést.  Edinson Cavani ugyan egyenlített, a hajrában azonban érkezett Paulinho, és a döntőbe fejelte a selecaót.


Egyáltalán nem kezdett azonban megilletődötten Uruguay, amely több szögletet is kiharcolt a mérkőzés elején. Az egyik ilyennél ráadásul David Luiz lerántotta Luganót a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest adott.

Diego Forlán lábában volt a vezetés, de hiába helyezte a labdát a bal alsó sarok felé, Julio Cesar megérezte, hogy hova kell vetődnie, és leért a labdára.

A tizenegyes mintha kicsit felrázta volna a hazai csapatot, a brazilok lassan megérkeztek az uruguayi kapu elé is. Összességében azonban a vártnál eseménytelenebb volt a mérkőzés, sokáig Forlán tizenegyese volt az egyetlen kaput eltaláló lövés.
Aztán a brazilok első, pontosabban második kapura lövéséből gól született a 41. percben.Neymar kapott remek kiugratást, majd vette át gyönyörűen mellel a labdát. Fernando Muslera azonban közel került hozzá, így az uruguayi kapus védeni tudta a közeli lövést, a kipattanó labdát Fred hat méteren kissé eltörte, de pnt így pattogott az a kapu bal oldalába. 1–0
Az első félidő rendkívül kiegyenlített játékot hozott, kevés látványos megoldással. Igazából egyik csapat sem érdemelte meg, hogy vezetéshez jusson, a brazilok mégis megtették ezt. Ennél csak jobb második játékrész várhat ránk.
Nem mellékesen Fred ért a legkevesebbszer a labdába a brazilok közül az első félidőben: mindössze tizenötször, de abból egy gólt eredményezett. 
Elkezdődött a második játékrész. Brazília pedig az öltözőben maradt – pontosabban a selecao védelme. Merthogy az uruguayiak egyenlítettek a 48. percben – pedig nettó három lehetőségük volt arra, hogy felszabadítsanak. Thiago Silva gyakorlatilag lekészítette a labdát Edinson Cavaninak, aki ballal a hosszú sarokba tekerte a labdát. 1–1
A Napoli csatára pályafutása tizenötödik gólját szerezte a nemzeti csapatban.
Igen látványosan kezdett el futballozni Brazília: Thiago Silva még a saját kapuja előtt teremtett veszélyt – de nem sokkal a léc fölé emelt, majd a másik oldalon Fred kapáslövése ment jócskán fölé és egy perccel később Neymar sem tudta a hosszúba tekerni a labdát a második félidő közepén.
Legutóbb 2009-ben játszott egymással a két csapat: akkor a selecao 4–0-ra győzött világbajnoki selejtezőn. A mostani azért jóval szorosabb mérkőzés.
Bár a labdát többet birtokolja Brazília, Uruguay sem mondott le a gólszerzésről. A 79. percben például Cavani lőtt egy remek csel után, de a Luiz Gustavón megpattanó labda mellé ment. 
Úgy néz ki, megússzuk a hosszabbítást. Egy jobb oldali szöglet után szállít be a labda a 86. percben, Paulinho pedig az ötösön belülről fejelhetett – a kapuba. Muslerának bizony erre illett volna kijönnie, de az uruguayi védők sem álltak a helyzet magaslatán. 2–1
 gól pedig a legjobbkor jött, a folytatásban Uruguay nem tudott egyenlíteni. Brazília sorozatban harmadszor jutott a Konföderációs Kupa döntőjébe.
A selecao ellenfele a holnapi Spanyolország–Olaszország elődöntő győztese lesz a fináléban.