Az NB II  utolsó fordulójában eldőlt, hogy mely csapatok vívták ki a jövő évi, egycsoportos NB II-ben való részvétel jogát, és melyek azok, akik pótvizsgázhatnak a másodosztályú szereplésért.
Az egycsoportos, 16 csapatos NB II tagja lesz Keletről a Vasas, a Békéscsaba, a Balmazújváros és a Nyíregyháza Spartacus, míg osztályozót játszhat a másodosztályú tagságért a Szolnoki MÁV, a Szeged 2011 és a Ceglédi VSE. A szolnokiak ellenfele az NB III Mátra-csoportjának bajnoka, a Felsőtárkány lesz, a Szeged ellenfele a Tisza-csoport győztese, a Várda SE, míg a Cegléd ellenfele az Alföld-csoport nyertese, a Soroksár SC lesz.
Nyugaton a Kozármisleny, a Gyirmót FC Győr, a ZTE FC és az Ajka vívta ki a jövő évi NB II-es tagságot, míg osztályozón harcolhatja ki ugyanezt a Tatabánya, a Szigetszentmiklós és aSoproni VSE. A Tatabánya az NB III Duna-csoportjának győztesével, a Budaörssel találkozik, míg a Sopron a Dráva-csoport győztesével, a Dunaújváros Pálhalmával mérkőzik meg. Azt még nem tudni, hogy a Szigetszentmiklós kivel játszik, hiszen a Bakony-csoport első helyezettjének, a Dorogi FC-nek nincs NB II-es licence, így  az MLSZ Versenybizottsága dönti el, hogy ki lesz a Pest-megyeiek ellenfele.
Az osztályozó mérkőzéseket június 8-án és június 15-én rendezik meg, oda-visszavágós alapon. Az első mérkőzéseken minden esetben az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó.
Az NB I-ből elvileg két csapat esik ki az egycsoportos NB II-be, csakhogy a biztosan kieső Egri FC nem kapott NB II-es licencet (a másik kieső a Siófok vagy a Lombard Pápa lesz, ez ma dől el), így az Eger helyét be kell tölteni, tehát a fenti osztályozós párharcok még módosulhatnak, attól függően, miként dönt a versenybizottság.