Burány Sándor országgyűlési képviselő vasárnap az MTI-nek azt mondta, a Fidesz napi "győzelmi jelentéseit" nem igazolják a szomorú tények.

MTI - Az MSZP szerint az ország rosszabb helyzetben van a legtöbb mutató alapján, mint a 2010-es kormányváltás idején. Burány Sándor országgyűlési képviselő vasárnap az MTI-nek azt mondta, a Fidesz napi "győzelmi jelentéseit" nem igazolják a szomorú tények. Az ellenzéki képviselő a nagyobbik kormánypárt szóvivőjének szavaira reagált.

Hoppál Péter sajtótájékoztatóján arról beszélt: a gazdaságpolitikai váltásnak köszönhetően az ország kikerült a recesszióból és emelkedő pályára állt, és azzal, hogy megszűnt a túlzottdeficit-eljárás, a továbbiakban az önkormányzatok, vállalkozások fejlesztésére lehet koncentrálni, ami munkahelyeket teremt.

Burány Sándor ezzel szemben úgy látja, ma gyengébb a magyar gazdaság, rosszabb, sebezhetőbb a forint, és nemhogy új munkahelyek jöttek volna létre, a versenyszférában csökkent a munkahelyek száma a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint.

Azt mondta, az emberek 80 százaléka rosszabbul járt a Fidesz adórendszerével, és rosszabbul is él, mint három éve, és bár adócsökkentést ígértek, mégis több mint 40 új adót vezettek be. Szavai szerint a bevezetett adókedvezmények dacára a születések száma csökkent, az elmúlt egy évtizedet tekintve az elmúlt három évben született a legkevesebb gyermek.