Nyári desszertek tökéletes alapa­nyaga a kiváló élettani hatásairól ismert joghurt. Használjunk minőségi adalék anyagoktól mentes fajtát, és párosítsuk szezonális gyümölcsökhöz.

Hozzávalók:- 25 dkg málna- 1 db 2,5 dl-​es mál­nás prémium joghurt (gyümölcsdarabokkal)- 2,5 dl tejszín- 8 dkg porcukor

Elkészítés:A mál­nát szűrőn átpaszíroz­zuk és a cuko­r­ral simára kev­er­jük.A tejszínt habbá ver­jük, bele­for­gatjuk a joghur­tot és a mál­napépet.Fagyigépbe tesszük vagy fagyasztóba der­mesztjük (ha fagyasztóba tesszük akkor az első órában kb. két­szer kev­er­jük át).Tányérra tesszük és olvasz­tott csokoládé­val és fagyasz­tott mál­nadarabokkal tálaljuk.

Forrás: http://napidoktor.hu