Az egész világ izgatottan várja Katalin és Vilmos gyermekének érkezését. A kicsi születése után rögtön óriási vagyont hozhat a királyi családnak, amelyet a kulturális értékek megőrzésére fordítanak.
 
A brit királyi család egyedi babaruhákkal, valamint egyéb ajándéktárgyak árusításával fogja ünnepelni a legifjabb trónörökös születését. Az eladásokból származó összes bevétel az előkelő família művészeti alapítványát illeti majd, amelynek feladata a kulturális és művészeti emlékek megőrzése.

A Royal Collection, vagyis a királyi kollekció fölött Erzsébet királynő rendelkezik, és uralkodóként az ő feladata, hogy a több tízezer műkincset megőrizze utódainak és a nemzetnek. A királyi kollekció sokféle műalkotást foglal magában, mintegy kilencezer kép, zománcmű, miniatúra, sok ezer rajz, akvarell és lenyomat, valamint több ezer könyv, bútordarab, szobor, porcelán, fegyver és páncél tartozik hozzá szövetekkel, ékszerekkel együtt.


Károly herceg highgrove-i biokertészete sem akar kimaradni a bombasikernek ígérkező babaszületésből, ugyanis a gazdaság saját boltja kézzel készített babacipőket készül piacra dobni, páronként majdnem nyolcezer forintért. Katalin családja szintén pénzre váltaná a gyermekáldást, ugyanis szülei, Carole és Michael Middleton weboldalán rózsaszín és kék lufikat, valamint különböző gyermekjátékokat rendelhetnek az érdeklődők.

– A különböző baba-, illetve a születéshez kapcsolódó termékek kiskereskedelmi értékesítéséből befolyó összeg akár több mint százmillió fontot (34,2 milliárd forintot) is hozhat a családnak – nyilatkozta a brit Sunnak Joshua Bamfield professzor, aki a királyi baba szü-letésének gazdasági hatásait vizsgálja.