LÁSD TISZTÁN AZ ELŐTTED ÁLLÓ UTAT A MEN’S HEALTH SZAKÉRTŐJÉNEK TANÁCSAI SEGÍTSÉGÉVEL. 

Vedd észre a szennyeződést

Alaposan vedd szemügyre a szélvédőt minden irányból, hogy észrevedd azokat a foltokat is, amiket a vezetőülésből nem látnál. Ha párás az idő, akkor kapcsold be egy kis időre az ablakfűtést. A keletkező kis ködszerű pára könnyebben észrevehetővé tesz bármilyen apró kis piszkot, lerakódást.

Készülj fel a manőverre

Egy hűvös, árnyékos helyet kell találnod a munkához. Melegben túlságosan hamar megszáradnának a tisztítószerek a felületen, lerakódásokat hagyva maguk után. Először pedig locsold át a szélvédő külsejét vízzel, hogy eltávolítsd a homokot és más mozdítható, de nem oda való dolgokat.

Ess neki a makacs foltoknak

Alkalmazz ammóniamentes tisztítószert, mikroszálas törlőkendővel. Az ammónia veszélyes, mert károsítja a színeket és kiszárítja a műanyag vagy gumi alkatrészeket. A szélvédő szélétől haladj a közepe felé, nagy mozdulatokkal dolgozz. A végén töröld át egy száraz ronggyal is.

Figyelj a belsőre is

Ismételd meg a folyamatot az összes ablakon, kívül-belül.  Sokan megfeledkeznek a belső feléről az ablakoknak, pedig az is nagyon össze tud koszolódni. Ahhoz, hogy sokáig tiszta maradjon belülről, ne törölgesd, ha párás, hanem használd az ablakfűtést.

Forrás: http://menshealth.hu