Hozzávalók 4 személyre: 2 dl kuszkusz, 3 dl zöldségleves
(kockából), 40 dkg zöldborsó, 3 szál zöldhagyma, egy piros húsú kaliforniai
paprika, 5 paradicsom, 1 ek gorombára vágott korianderlevél, 2 ek olívaolaj
A húsrudakhoz: 50 dkg darált sertéshús, 2 ek sűrű
paradicsomlé, erőspaprika-krém (ízlés szerint), egy kis fej vöröshagyma, 2 ek
olaj + a sütéshez
A kuszkuszt jól zárható tálba tesszük, a levest
felmelegítjük és ráöntjük. A tálat lezárjuk, és a kuszkuszt harminc percig
pihentetjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a borsót kevés vízben
megpároljuk. Közben a zöldhagymát és a paprikát apró kockákra vágjuk. A
paradicsomot meghámozzuk, húsát apróra összevágjuk, majd összekeverjük a
hagymával, a paprikával, a leszűrt borsóval, a korianderrel, sóval, borssal
ízesítjük.
A kuszkuszt villával összekeverjük, hozzáadjuk a
zöldségeket, az olajat, és összeforgatjuk.
A darált húst összedolgozzuk a paradicsomlével, sóval,
borssal, az erőspaprika-krémmel ízesítjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, és
két evőkanál olajon megfuttatjuk, majd a darált húshoz keverjük. A masszából
ujjnyi rudakat formázunk, kevés forró olajon megsütjük. A kuszkusszal azonnal
tálaljuk.
770 kcal/adag
Forrás: stop.hu
0 Megjegyzések