Hozzávalók 4 személyre: 2 dl kuszkusz, 3 dl zöldségleves (kockából), 40 dkg zöldborsó, 3 szál zöldhagyma, egy piros húsú kaliforniai paprika, 5 paradicsom, 1 ek gorombára vágott korianderlevél, 2 ek olívaolaj

A húsrudakhoz: 50 dkg darált sertéshús, 2 ek sűrű paradicsomlé, erőspaprika-krém (ízlés szerint), egy kis fej vöröshagyma, 2 ek olaj + a sütéshez

A kuszkuszt jól zárható tálba tesszük, a levest felmelegítjük és ráöntjük. A tálat lezárjuk, és a kuszkuszt harminc percig pihentetjük.

A zöldségeket megtisztítjuk, a borsót kevés vízben megpároljuk. Közben a zöldhagymát és a paprikát apró kockákra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, húsát apróra összevágjuk, majd összekeverjük a hagymával, a paprikával, a leszűrt borsóval, a korianderrel, sóval, borssal ízesítjük.

A kuszkuszt villával összekeverjük, hozzáadjuk a zöldségeket, az olajat, és összeforgatjuk.

A darált húst összedolgozzuk a paradicsomlével, sóval, borssal, az erőspaprika-krémmel ízesítjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, és két evőkanál olajon megfuttatjuk, majd a darált húshoz keverjük. A masszából ujjnyi rudakat formázunk, kevés forró olajon megsütjük. A kuszkusszal azonnal tálaljuk.


770 kcal/adag

Forrás: stop.hu