Imádjuk, igaz? Telis tele csilli-villi videókkal, a kedvenc klipjeinkkel, sorozatokkal, filmekkel, egyszerűen ellenállhatatlan. A király nyakában lohol azonban egy új vetélytárs. Vajon ledönti trónjáról?

Aki még nem ismerné az egyik legnagyobb megosztó sztoriját, beleértve azt az embert, aki „kanál volt az alapítás levesében”, annak most egy kis töri óra. Ha valakinek köszönetet mondhatunk, az legyen például Chad Hurley, a „Youtube Atyja”, Steve Chen és Jawed Karim mellett. A feltaláló triumvirátus tagjainak egyformán hálás lehetünk, amiért gyógyszer helyett ezt „nyelették le” velünk, azonban az első zseni újabb „merényletre” készül.

A portál 2005 óta boldogít bennünket, mely egyébként már szeretett „guglink”, azaz a Google tulajdonát képezi három éve. Ekkor hagyta el „gyermekét” Hurley, aki most visszatér és valami még ütősebbet tol a tálcánkra. A kóstoló körülbelül két hét múlva várható.

Persze milyen apa az, aki, ha új fia születik, a régit bevágja a sarokba? Szó sincs erről, ugyanis bármilyen hihetetlen, nem az eredeti felülmúlása Chad legfőbb érdeke. A frissessége és mássága abban rejlik, hogy sokkal inkább az együttműködésre épül, és nem kívánja legyőzni már befutott „karrierű” elődjét. Célja ezért elsősorban a különböző tévéműsorok, illetve a felhasználók által módosítható anyagok közlése lesz, ezek is járnak majd a „rivális csemegéhez”.

Maga a létrehozó is úgy nyilatkozott a dologról, hogy alapvetően a jövevény rugalmasságot ad a közönségnek, hogy dolgozhassanak a tartalmon és valami nagyszerűt alkossanak. Hozzátette, hogy „a régi számára is mindig akad hely” a szívében.

Lényeg a lényeg, hogy nem kell félni, nem fog fájni. Imádott videó megosztónk még sokáig itt lesz kéznél, nem tűnik el. Gyakorlatilag ez kissé lehetetlen is lenne, hiszen valljuk be, eléggé pótolhatatlan – legalább is úgy fest.

Mindenesetre nekünk jelenleg az a feladatunk, hogy örüljünk az újnak is és ezt is fogjuk tenni. Mi már kíváncsian várjuk az új oldal debütálását. Na és ti?

Forrás: ertunk.hu