Igen, mi nők szeretjük, ha elkényeztetnek bennünket, de tévedés azt hinnünk, hogy ez kizárólag csak a férfiak dolga. A teremtés koronáinak is jólesik a kedveskedés, lepjük meg Őt egy otthon megszervezett római vacsorával!

Kell hozzá egy jó recept, majd válasszunk stílusosan valami könnyed olasz zenét, és egy finom bort. Öltöztessük szívünket romantikus köntösbe, és kezdjünk neki az előkészületeknek. A legfontosabb, hogy az este vonulatát megtervezzük, és következetesen maradjunk is a forgatókönyvünknél. Miután megérkezünk kedvenc boltunkból és végeztünk a bevásárlással, tegyünk is be rögtön a lejátszóba valami kellemes zenét, a hangulathoz Eros Ramazotti tökéletesen megfelel. A főzéshez vett könnyű, gyümölcsös fehérborból töltsünk magunknak egy pohárral, üljünk be egy kád habfürdős vízbe és kényeztessük magunkat egy kicsit az édes semmittevéssel. Csukott szemmel, mosollyal az arcunkon tervezzük meg gondolatban az estét, találjuk ki, mit fogunk viselni és hogyan díszítjük fel az asztalt szívünk választottjának. A kis feketét főzés előtt természetesen tilos felvenni, de ezt minden valamirevaló nő úgyis tudja! Miután fehérborban megfőztünk a rákot és belekevertük a paradicsomszószt, morzsoljunk szét egy szál bazsalikomot, hogy érezzük az olasz fűszerek illatát. Akkor lesz igazán tökéletes az este, ha minden érzékszervünkre sikerül hatnunk.

A piros – fehér kockás terítős asztal közepére nyugodtan tegyük ki az olivaolajat, egy tál vegyes olajbogyót, egy nagy borstörőt – hiszen egy olasz ristorante hangulatát vagyunk hivatottak megrendezni, és most nem egy klasszikus, elegáns és letisztult ünnepi vacsorát szervezünk. Játszatunk nyugodtan a színekkel, a díszítéssel, pár szem fürtös paradicsom, egy fokhagymafüzér és egy csésze paradicsomszósz is jó mutat majd. Mondanom sem kell, hogy a randihoz vett Pinot Grigio-t jóval életünk értelme megérkezése előtt behűtjük, de a spagettit csak negyed órával a megbeszélt időpont előtt tegyük fel főni. Amikor az előételek – a mozarella carprese, a szárított paradicsom parmezánnal - és a teríték már az asztalon vannak, és készen van a rákos szósz is, mehetünk készülődni. Mire elkészül a visszafogott sminkünk, és az utolsó tincs is tökéletesen áll, akkorra garantáltan átjárt bennünket a romantikus és izgatott érzés.

A konyhánkból már száll a mesés vacsora illata, gyútsunk meg mellé egy szál gyertyát és garantált az este sikere, biztosan lenyűgözzük Rómeót.

Forrás: stylemagazin.hu