Remek választás az oregánós, sajtos, sós sütemény, ha
vendégeket várunk, de akár ebédre vagy vacsorára is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
- Tészta:
- 23 dkg
finomliszt
- 11 dkg
vaj
- csipetnyi
só
- Töltelék:
- 23 dkg
tofu
- 1
evőkanál felszeletelt vöröshagyma
- 5 dkg
reszelt Parmezán sajt
- feketebors
- 2
evőkanál petrezselyem
- 1
evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd
összezúzott fokhagyma
- 2
evőkanál felaprított oregánó
- 5 dkg
kimagozott, felszeletelt olívabogyó
- 20 dkg
paradicsompüré
- 11 dkg
vékonyra szeletelt Trappista sajt
- 1
felszeletelt zöldpaprika
A tészta készítéséhez szitáljuk egy tálba a lisztet és a
sót. Gyúrjuk bele a vajat, míg olyan lesz, mint a zsemlemorzsa. Adjunk hozzá
annyi vizet, hogy tésztává gyúrhassunk. Nyújtsuk ki a tészta felét, és
béleljünk ki vele egy mély, olajozott tepsit.
Melegítsük elő 200 fokra. A töltelék készítéséhez törjük
össze a tofut, a hagymát, a Parmezán sajtot, jó adag feketeborsot és a
felaprított petrezselymet.
Forrósítsuk fel az olajat egy kis serpenyőben és pirítsuk
meg a fokhagymát az oregánóval; keverjük bele a paradicsompürét és az
olívabogyókat.
Terítsük a sajtmassza felét a tésztára, fedjük be Trappista
sajtszeletekkel, majd a paradicsompüré fele következik és utána a
zöldpaprikaszeletek. Ismételjük meg. Nyújtsuk ki a megmaradt tésztát, és fedjük
le vele a tölteléket.
A széleit ragasszuk össze. A tészta tetejét egy késsel
hasítsuk föl vagy négy helyen, mert sütés közben a tészta emelkedik. Süssük
előmelegített sütőben 30-40 percig.
Forrás: noitema.hu
0 Megjegyzések