Sós sütemény, tele finom töltelékkel, fűszerezve - nincs is ennél ízletesebb, ráadásul kiváló vendégváró!

Remek választás az oregánós, sajtos, sós sütemény, ha vendégeket várunk, de akár ebédre vagy vacsorára is fogyaszthatjuk.






Hozzávalók:

-              Tészta:

-              23 dkg finomliszt
-              11 dkg vaj
-              csipetnyi só

-              Töltelék:

-              23 dkg tofu
-              1 evőkanál felszeletelt vöröshagyma
-              5 dkg reszelt Parmezán sajt
-              feketebors
-              2 evőkanál petrezselyem
-              1 evőkanál olívaolaj
-              1 gerezd összezúzott fokhagyma
-              2 evőkanál felaprított oregánó
-              5 dkg kimagozott, felszeletelt olívabogyó
-              20 dkg paradicsompüré
-              11 dkg vékonyra szeletelt Trappista sajt
-              1 felszeletelt zöldpaprika

A tészta készítéséhez szitáljuk egy tálba a lisztet és a sót. Gyúrjuk bele a vajat, míg olyan lesz, mint a zsemlemorzsa. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy tésztává gyúrhassunk. Nyújtsuk ki a tészta felét, és béleljünk ki vele egy mély, olajozott tepsit.

Melegítsük elő 200 fokra. A töltelék készítéséhez törjük össze a tofut, a hagymát, a Parmezán sajtot, jó adag feketeborsot és a felaprított petrezselymet.

Forrósítsuk fel az olajat egy kis serpenyőben és pirítsuk meg a fokhagymát az oregánóval; keverjük bele a paradicsompürét és az olívabogyókat.

Terítsük a sajtmassza felét a tésztára, fedjük be Trappista sajtszeletekkel, majd a paradicsompüré fele következik és utána a zöldpaprikaszeletek. Ismételjük meg. Nyújtsuk ki a megmaradt tésztát, és fedjük le vele a tölteléket.

A széleit ragasszuk össze. A tészta tetejét egy késsel hasítsuk föl vagy négy helyen, mert sütés közben a tészta emelkedik. Süssük előmelegített sütőben 30-40 percig.

Forrás: noitema.hu