Magyarország nyugati részén, egy apró faluban él Vavyan Fable, vagyis Molnár Éva. A Borsnak adott interjúból az is kiderül, hogy a hétköznapokban "nem simulékony, nem angyali cukorfalat".

Vavyan Fable, vagyis Molnár Éva az egyik legnépszerűbb magyar író, mégis nagyon keveset lehet tudni az életéről. Évente csak egyszer, a Könyvhéten dedikál. A Borsnak adott interjújában ezt többek között azzal magyarázta: nem celebtípus, és nem is exhibicionista.

A lakhelyéről csak annyit lehet tudni, hogy egy vidéki farmon él. Ahogy fogalmazott: "Egy messzi-messzi galaxison élek a családom egy részével, a nyugati határszélen, egy apró falucskában, kutyák, macskák, lovak és kis patak társaságában. Itt csend van, békesség."

Az írónő pályája eleinte kudarcos volt. Harmincegy éves korában jelent meg az első regénye, előtte pedig ápolónőként dolgozott. Azóta viszont negyven kötete jelent meg.

Arra a kérdésre, hogyan képzeljék el az olvasók Molnár Évát a hétköznapokban, az író úgy válaszolt: "Fortyanékony, szenvedélyes, átélős vagyok. Megfelelő közegben a humorérzékem is előjön. Társaságban, ahol sok az idegen, inkább megfigyelőként szeretek jelen lenni. Sok karakter gyűlik így össze. Egyébként remetés hajlamú karakter, ragadozó, álmodozó, realista ember vagyok. Nem simulékony, nem angyali cukorfalat."

forrás: hvg.hu