VÁLTS LE A KRUMPLIT KELKÁPOSZTÁRA, AZ ÚJDONSÁG ÉS AZ EGÉSZSÉG ÉRDEKÉBEN.

Nem is kell, hogy szem előtt tartsd, hogy egészséges a kel – egyszerűen csak túrj bele egy tál házi kel chipsbe, és meglátod, mennyivel jobb is mint a hagyományos verzió. A ropogóssága kicsit barátságosabb, a fűszerezést pedig sokkal jobban kiegyenlíti, mint a krumpli.

Ha szezon van, könnyen beszerezheted az alapanyagot a piacon, vagy az áruházakban – a legtöbb fajtája megfelelő a művelethez. Távolítsd el azonban a túl nagy, kemény hajtásokat, hogy minden levél egyenletesen süljön.

A kel chips akkor a legjobb, ha frissen, melegen fogyasztjátok, egy nap tárolás után elveszti a ropogósságát. Na nem mintha ki lehetne bírni, hogy ne fogyjon el az egész azonnal.

Fűszeres kel chips

Amire szükséged lesz:

1/3 teáskanál kömény

1/3 teáskanál paprika

1/8 teáskanál cayenne bors

1/8 teáskanál só

2 evőkanál olívaolaj

30 dkg kelkáposzta, 5 centis darabokra szeletelve

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 135 fokra. Egy közepes edényben keverd el a fűszereket és az olajat. Keverd hozzá ezután a kelt is, mindenhol érje a fűszeres olaj.

2. Terítsd szét a leveleket egy rétegben két sütőlapon. Próbáld meg kilapítani az összes meghajtott levelet a ropogósság érdekében. Süsd őket amíg a levelek széle meg nem pirul, körülbelül 10 percig. Egy alkalmas eszközzel fordítsd át a leveleket, majd süsd őket nagyjából még ugyanennyi ideig. Készen is van egy nagy adag kel chips négy személyre!

Forrás: http://menshealth.hu