A paleolit diéta értékes tápanyagokban gazdag, sok energiát tartalmazó, valódi ételekből összeállított étrend.

Reggeli: Mandulás kása
Hozzávalók 2 adaghoz: fél csésze mandula, fél csésze dió, fél banán, negyed tk fahéj, csipet só, negyed csésze cukrozatlan mandula- vagy kókusztej, egy tojás

Minden hozzávalót beleteszünk az aprítógépbe, és addig aprítjuk, amíg sima krém nem lesz. Ízlés szerint tehetünk bele több folyadékot, akkor hígabb lesz. Fogyasszuk melegen, keverjünk bele friss gyümölcsöt (epret, szedret, áfonyát).

Ebéd: Rukola saláta
Hozzávalók 2 adaghoz: egy csésze áfonya, 4 marék rukola, egy csésze dió, egy-két avokádó felkockázva, negyed csésze dióolaj (vagy más hidegen préselt olaj), 1 ek balzsamecet, 1 ek méz, negyed csésze málna, só ízlés szerint

Nagy tálban összekeverjük az áfonyát, rukolát, diót és avokádót. A dióolajat, balzsamecetet, mézet és málnát botmixerrel összekeverjük, sózzuk. Az öntettel meglocsoljuk a salátát, tálaljuk.

Vacsora: Csirkemáj baconben
Hozzávalók 4 adaghoz: 50 dkg csirkemáj, 34 dkg szeletelt bacon, 2 ek olaj

A májat egyforma darabokra vágjuk, és serpenyőben, közepes hőfokon mindkét oldalán két percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből, ha kissé kihűlt, tekerjük szalonnacsíkokba, helyezzük vissza a serpenyőbe, és közepes hőfokon süssük meg három percig mindkét oldalán, amíg a szalonna aranybarna, a máj rózsaszínű nem lesz. Könnyű zöldsalátával tálaljuk.

Paleolit élelmiszer: kókuszliszt
A kókuszlisztet friss kókuszhúsból készítik, amit szárítás és zsírtalanítás után finomra őrölnek. Muffinoknál, süteményeknél és palacsintáknál teljes mértékben helyettesítheti a búzalisztet, de érdemes más lisztekkel (például szőlőmag-, gesztenye-, lenmagliszttel) keverve használni. ha tisztán kókuszlisztet akar használni, adjon egy tojással többet a receptben szereplő mennyiséghez képest.

Forrás: stop.hu