A labdarúgó NB I utolsó előtti, 29. fordulójának nyitó mérkőzésén a kilencedik helyezett Újpest az eggyel előtte álló Haladást fogadta. A bajnoki sokáig gól nélküli döntetlenre állt, de a 90. percben Radó András egy kontra után eldöntötte az igencsak harmatos mérkőzés sorsát.
Alessandro Iandoli (elöl) ezúttal nem szárnyalt (Fotó: Veres Viktor)




Nyolcadik helyük megvédéséért utaztak a Haladás játékosai Újpestre, de több okból sem a legjobb hangulatban készülődhettek a „helyosztóra": egyrészt anyagi gondokról hallani a klub háza tájáról, másrészt több alapember (Fehér Zoltán, Halmosi Péter, Rózsa Dániel) sérült, harmadrészt kidőlt a sorból a második számú kapus, Gőcze Gergő is. A fiatal Mursits Roland lett így a kezdőkapus, egy másik fiatal, Németh Márió a korosztályos válogatottal készül, egy harmadikat, Radó Andrást pedig sokan attól féltettek, hogy megzavarja gondolatait a Videoton érdeklődése – de hogy egy jó hírt is halljanak a Hali-szurkolók, a kispadra már leülhetett a számkivetett, majd sérüléssel bajlódó Kenesei Krisztián.

Újpest sem a boldogság lila-fehér szigete mostanában, a múlt héten egy szégyenletes színvonalú bajnokin éppen csak le tudta győzni a ki- és szétesett Egert. Most azonban jobban kezdtek, és hamar vezetést szerezhettek volna, ha egy ügyes akció után Bavon Tshibuabua közeli fejesét nem fejeli ki vetődve a bal sarok elől Tóth Péter, majd nem védi a kipattanót kapura lövő Simon Krisztián próbálkozását Mursits.
Ezzel a remek jelenetsorral el is búcsúzott a futball a Szusza Ferenc Stadionból az első félidőre...
A szünetben lehetett pár kedves szava a mestereknek övéihez, mert az újrakezdés után perceken belül láthattunk pár érdekes támadást és veszélyes lövést. Artner Tamás, a vendégek edzője Szakály Attila, Kalász Milán és Andorka Péter bevetésével próbálta meg felrázni csapatát, kollégája, Marc Lelievre Remili Mohamedet vetette be csereként a hajrá kezdetéig. Mindkét csapat közép távoli lövésekkel veszélyeztetett a második félidőben, okosan felismerve, hogy aligha visznek végig a közeljövőben egy épkézláb támadást...
A végén a Haladás volt aktívabb, hiába harsant fel a lelátóról egyre sürgetőbben a füttyszó a megmaradt hazai szurkolóktól, sőt, a 90. percben Radó András egy kontra után ügyes gólt szerzett, ezzel eldöntve a mérkőzés sorsát (0–1).
Az újpesti legénység ezzel a mutatvánnyal nem az előtte állókat, hanem saját nézőit üldözi.