Ha még eddig nem próbáltad ki a méregtelenítést, csak
bíztatnánk, hogy tedd meg! Tudjuk, nagyon nehéz, de hihetetlenül jót tesz a
szervezetednek. Nem kell hetekig böjtölnöd, de 1 vagy 2 nap, már érezhető
javulást eredményezhet.
Fokhagyma
A mediterrán konyha jellegzetes alkotóeleme, alapvető
fűszere a fokhagyma, melynek hatása többszörös: hígítja a vért, csökkenti a
koleszterinszintet, és hatékony eszköz az artériás magas vérnyomás ellen.
Antioxidáns hatásainak köszönhetően a fokhagyma fontos szerepet játszik az
öregedés és a daganatos betegségek megelőzésében. A nyers fokhagyma terápiás
hatása sokkal erőteljesebb, mint főzve vagy sütve. A déli és nyugati
országokban nyersen, pusztán sózva vagy kenyéren szétdörzsölve fogyasztják.
Sokkal könnyebben emészthető a fokhagyma, ha eltávolítják a gerezd belsejében
levő csírát. Tulajdonképpen a fokhagyma ehető antibiotikum. A népi
gyógyászatban a székrekedéstől a lepráig szinte mindenre alkalmazták.
Citrom
Tudtad, hogy az egyiptomi gyógyítók úgy hitték, hogy a
citrom és a levén külön fogyasztása a mérgezések ellen a leghatásosabb
ellenszer? Mi ezen kívül még több mint egy tucat indokot tudunk, miért érdemes
fogyasztanod legalább napi rendszerességgel ezt a citrusfélét.
Napjainkban is nagyon népszerű az egészségmegőrzés, a
gyógyítás során. Hisz, ki ne hallott volna három legnagyobb előnyéről,
antibakteriális, vírusellenes és immunerősítő hatásáról? Ezeken kívül egyre
többen felhasználják fogyókúrához, mivel felgyorsítja az emésztést és kiválóan
tisztítja – többek között – a májat is.
A citrom sok olyan anyagot tartalmaz – többek között
citromsav, kalcium, magnézium, C-vitamin, bioflavonoidokat, pektint…–, melyek
erősítik a immunrendszert a fertőzések elleni küzdelemben. Ezek jól ismert
tények. De ebben a kis sárga gyümölcsben sokkalta több erő van. Használhatod
gyümölcslében, teában, salátaöntetként, de akár fürdőzéskor is.
Búzafű
Hiába a számtalan táplálék-kiegészítő, az összetevők
kecsegtetően hosszú listája még nem feltétlenül jelent a szervezet számára
eredményes támaszkodót. Ugyanis a jelenlévő vitaminok és ásványi anyagok még
nem árulnak el mindent a hatásukról. Ezek ugyanis többnyire kölcsönhatásban
vannak, erősítik egymás felszívódását és hasznosulását. Épp ebben rejlik a
búzafű hatékonyságának a titka is: egy könnyen fogyasztható formába hozható
tökéletes egészségbomba. A zöld energiabombáról idekattintva olvashatsz »
Alma
Hihetetlenül sok ásványi anyagot és vitamint (több mint 20
félét) tartalmaz, köztük kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot,
káliumot, kalciumot; A-, B- és C-vitamint. Amellett, hogy rendkívül hatásos a
skorbut és a fogínyvérzés ellen, segítségével rendszerezheted a székletet,
hiszen hatására salakképző anyagok jutnak a bélbe.
Káposzta
A káposzta nagyon kevés kalóriát tartalmaz, gazdag
C-vitaminban és A-provitaminban, melyek méregtelenítő hatásúak, és nagy
szerepet töltenek be a daganatos megbetegedések megelőzésében. A káposzta
rengeteg rostot tartalmaz, melyek elősegítik az emésztést, illetve B9-vitamint,
amely segít a vérszegénység gyógyításában, és terhes nők részére ajánlott. Ezek
alapján egyértelmű, hogy a káposzta segít a szervezet immunrendszerének
megerősítésében. Jó, ha észben tartod: 200g káposzta háromszor annyi C-vitamint
tartalmaz, mint egy közepes narancs!
Forrás: noiportal.hu
0 Megjegyzések