A méregtelenítés természetes folyamat, mely segít megszabadulni a nem kívánatos anyagoktól a szervezetet. Bizonyos élelmiszerek támogatják ezt a folyamatot, sőt akár fel is gyorsítják vitamin-, ásványi anyag-, antioxidáns-, esszenciális zsírsav-, rost és egyéb tápanyag tartalmukkal. Kattints, és fedezd fel a természet adta csodákat!

Ha még eddig nem próbáltad ki a méregtelenítést, csak bíztatnánk, hogy tedd meg! Tudjuk, nagyon nehéz, de hihetetlenül jót tesz a szervezetednek. Nem kell hetekig böjtölnöd, de 1 vagy 2 nap, már érezhető javulást eredményezhet.

Fokhagyma

A mediterrán konyha jellegzetes alkotóeleme, alapvető fűszere a fokhagyma, melynek hatása többszörös: hígítja a vért, csökkenti a koleszterinszintet, és hatékony eszköz az artériás magas vérnyomás ellen. Antioxidáns hatásainak köszönhetően a fokhagyma fontos szerepet játszik az öregedés és a daganatos betegségek megelőzésében. A nyers fokhagyma terápiás hatása sokkal erőteljesebb, mint főzve vagy sütve. A déli és nyugati országokban nyersen, pusztán sózva vagy kenyéren szétdörzsölve fogyasztják. Sokkal könnyebben emészthető a fokhagyma, ha eltávolítják a gerezd belsejében levő csírát. Tulajdonképpen a fokhagyma ehető antibiotikum. A népi gyógyászatban a székrekedéstől a lepráig szinte mindenre alkalmazták.

Citrom

Tudtad, hogy az egyiptomi gyógyítók úgy hitték, hogy a citrom és a levén külön fogyasztása a mérgezések ellen a leghatásosabb ellenszer? Mi ezen kívül még több mint egy tucat indokot tudunk, miért érdemes fogyasztanod legalább napi rendszerességgel ezt a citrusfélét.

Napjainkban is nagyon népszerű az egészségmegőrzés, a gyógyítás során. Hisz, ki ne hallott volna három legnagyobb előnyéről, antibakteriális, vírusellenes és immunerősítő hatásáról? Ezeken kívül egyre többen felhasználják fogyókúrához, mivel felgyorsítja az emésztést és kiválóan tisztítja – többek között – a májat is.
A citrom sok olyan anyagot tartalmaz – többek között citromsav, kalcium, magnézium, C-vitamin, bioflavonoidokat, pektint…–, melyek erősítik a immunrendszert a fertőzések elleni küzdelemben. Ezek jól ismert tények. De ebben a kis sárga gyümölcsben sokkalta több erő van. Használhatod gyümölcslében, teában, salátaöntetként, de akár fürdőzéskor is.

Búzafű

Hiába a számtalan táplálék-kiegészítő, az összetevők kecsegtetően hosszú listája még nem feltétlenül jelent a szervezet számára eredményes támaszkodót. Ugyanis a jelenlévő vitaminok és ásványi anyagok még nem árulnak el mindent a hatásukról. Ezek ugyanis többnyire kölcsönhatásban vannak, erősítik egymás felszívódását és hasznosulását. Épp ebben rejlik a búzafű hatékonyságának a titka is: egy könnyen fogyasztható formába hozható tökéletes egészségbomba. A zöld energiabombáról idekattintva olvashatsz »

Alma

Hihetetlenül sok ásványi anyagot és vitamint (több mint 20 félét) tartalmaz, köztük kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, kalciumot; A-, B- és C-vitamint. Amellett, hogy rendkívül hatásos a skorbut és a fogínyvérzés ellen, segítségével rendszerezheted a székletet, hiszen hatására salakképző anyagok jutnak a bélbe.

Káposzta

A káposzta nagyon kevés kalóriát tartalmaz, gazdag C-vitaminban és A-provitaminban, melyek méregtelenítő hatásúak, és nagy szerepet töltenek be a daganatos megbetegedések megelőzésében. A káposzta rengeteg rostot tartalmaz, melyek elősegítik az emésztést, illetve B9-vitamint, amely segít a vérszegénység gyógyításában, és terhes nők részére ajánlott. Ezek alapján egyértelmű, hogy a káposzta segít a szervezet immunrendszerének megerősítésében. Jó, ha észben tartod: 200g káposzta háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint egy közepes narancs!

Forrás: noiportal.hu