Tökös-brokkolis krémleves
Típus: Krémlevesek Nehézség: Könnyű
Hány főre: 4 Előkészítés: 15 perc Főzési/Sütési idő: 20 perc
Elkészítés: 35 perc
A krémlevesekben az a jó, hogy hidegen, melegen egyaránt
fogyasztható. Ilyenkor nyáron különösen hidegen szoktuk fogyasztani.
Ezeket szerezd be:
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2-3 burgonya
1 nagy brokkoli
1/2 tök
1,5 l zöldségleves
150 g feta sajt
dió
1. lépés
Megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát egy kanál olajon.
Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a kockára vágott burgonyát. Pirítsuk
3-4 percig. Hámozzuk meg a tököt, vágjuk kockákra.
2. lépés
A brokkolit mossuk át, majd szedjük virágjaira. Adjuk hozzá
az apróra vágott zöldségeket a lábashoz, és öntsük rá a levest. Puhára főzzük a
zöldségeket, és keverjük hozzá a lereszelt feta sajtot. Ekkor sózzuk,
borsozzuk. Keverjük össze egy turmixgépben krémes állagúra. Tálaljuk egy kanál
natúr joghurttal és a pirított dióval.
Forrás:receptvaros.hu
0 Megjegyzések