Tökös-brokkolis krémleves

Típus: Krémlevesek Nehézség: Könnyű

Hány főre: 4 Előkészítés: 15 perc Főzési/Sütési idő: 20 perc Elkészítés: 35 perc
A krémlevesekben az a jó, hogy hidegen, melegen egyaránt fogyasztható. Ilyenkor nyáron különösen hidegen szoktuk fogyasztani.

Ezeket szerezd be:

2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2-3 burgonya
1 nagy brokkoli
1/2 tök
1,5 l zöldségleves
150 g feta sajt
dió

1. lépés

Megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát egy kanál olajon. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a kockára vágott burgonyát. Pirítsuk 3-4 percig. Hámozzuk meg a tököt, vágjuk kockákra.

2. lépés

A brokkolit mossuk át, majd szedjük virágjaira. Adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket a lábashoz, és öntsük rá a levest. Puhára főzzük a zöldségeket, és keverjük hozzá a lereszelt feta sajtot. Ekkor sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze egy turmixgépben krémes állagúra. Tálaljuk egy kanál natúr joghurttal és a pirított dióval.

Forrás:receptvaros.hu