Típus: Pite Nehézség: Könnyű

Hány főre: 4-6 Előkészítés: 20 perc Főzési/Sütési idő: 40 perc Elkészítés: 60 perc

Egy könnyű és gyors pite nyári gyümölcsökkel kiváló.

Ezeket szerezd be:

300 g liszt
100 g porcukor
200 g margarin
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál vaníliás cukor
1 tk fahéj
1 csomag vaníliás puding + hozzávalók
1 üveg meggybefőtt
1. lépés

Tészta elkészítése: szitáljuk át a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot és a vajat. Adjuk hozzá a sütőport. Gyúrjuk össze. A tésztát nyomkodjuk bele a kivajazott piteformánkba, szurkáljuk be villával. Tegyük sütőbe és 10-15 percig süssük 180°C-on.

2. lépés

Vegyük elő a meggybefőttet, magozzuk ki ha szükséges. Készítsünk pudingot a szokott módon. Vegyük ki a tortát a sütőből,szórjuk az aljára a meggyet (hagyjunk ki kb. egy maréknyit). Megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal, és a tetejére öntjük a pudingot. Szórjuk meg a tetejét a maradék egy marék meggyel. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük kb. 25 percig.

Forrás: receptvaros.hu