Típus:
Pite Nehézség: Könnyű
Hány
főre: 4-6 Előkészítés: 20 perc Főzési/Sütési idő: 40 perc Elkészítés: 60 perc
Egy
könnyű és gyors pite nyári gyümölcsökkel kiváló.
Ezeket
szerezd be:
300
g liszt
100
g porcukor
200
g margarin
2
teáskanál sütőpor
2
teáskanál vaníliás cukor
1
tk fahéj
1
csomag vaníliás puding + hozzávalók
1
üveg meggybefőtt
1.
lépés
Tészta
elkészítése: szitáljuk át a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot és a vajat. Adjuk
hozzá a sütőport. Gyúrjuk össze. A tésztát nyomkodjuk bele a kivajazott
piteformánkba, szurkáljuk be villával. Tegyük sütőbe és 10-15 percig süssük
180°C-on.
2.
lépés
Vegyük
elő a meggybefőttet, magozzuk ki ha szükséges. Készítsünk pudingot a szokott
módon. Vegyük ki a tortát a sütőből,szórjuk az aljára a meggyet (hagyjunk ki
kb. egy maréknyit). Megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal, és a tetejére
öntjük a pudingot. Szórjuk meg a tetejét a maradék egy marék meggyel. Tegyük
vissza a sütőbe, és süssük kb. 25 percig.
Forrás: receptvaros.hu
0 Megjegyzések