Debrecen - „BújJ, bújJ zöld ág” címmel népművészeti kiállítás nyílt a hétvégén a Csapókerti Közösségi Házban. A legszebb hímzéseket is megcsodálhatják az érdeklődők.

Debrecen és térsége bővelkedik az olyan tehetséges alkotókban, akik rendszeresen hódolnak a magyar népművészeti hagyományoknak, s munkáik révén napjainkban is életben tartják a régi, magyaros mesterségeket. A Csapókerti Közösségi Házban újabb hagyományőrző kiállítással ünnepelték a magyar népművészetet, a „BújJ, bújJ zöld ág” című tárlaton négy sokat tapasztalt, rutinos és hozzáértő művész, valamint népművészeti csoport tagjai mutatják be munkáikat.

A kiállításon hímzéseket és mézeskalácsokat láthatnak a látogatók.

Kiállítók: Gönczi Antalné Tóth Aranka hímző Népi Iparművész, a Népművészet Mestere, a hímzések tervezője; a hímzések megalkotói: a Csapókerti és a Derecskei Népi Díszítőművészeti Kör tagjai; Radics László mézeskalácsos Népi Iparművész, Radics Lászlóné Pázmándi Zsuzsanna mézeskalácsos és Radics Zoltán mézeskalácsos.

A tárlat április 27-től május 11-ig tekinthető meg hétköznapokon 14 és 19 óra között, május 11-én 10-től 16 óráig tart nyitva a kiállítás. Május 1-jén, 4-én és 5-én zárva lesz.

forrás: dehir.hu