Egy kis mennyiségű tápszer segíthet azoknak az újszülötteknek, akik súlyvesztést szenvedtek, hogy tovább táplálkozzanak anyatejjel. Ez segíthet azoknak a kismamáknak, akiknek nem termelődik elég tejük, s csecsemőjük ez idő alatt veszít súlyából - írja a webmed.com.

Sok kismama szenved attól, hogy nincs megfelelő mennyiségű teje, ezért a legtöbben az első három hónap után abbahagyják a szoptatást. Dr. Valerie Flaherman gyermekorvos 40, 1-2 napos újszülöttet vizsgált meg, akik születési súlyuk 5 százalékát vesztették el.

A csecsemőknél ezért egy új módszert alkalmaztak: minden egyes szoptatás után kaptak némi, limitált mennyiségű tápszert is. Ezzel azután álltak le, miután a szülést követő 2-5 nap elteltével már megfelelő mennyiségű tejük volt. A babákat összehasonlították egy másik csoporttal, akik kizárólag anyatejet kaptak ebben az első időszakban.

Három hónap elteltével a limitált mennyiségű tápszert kapott csecsemők 79 százaléka még mindig szopott, míg a kontrollcsoport tagjainál ez az arány jóval kevesebb, 47 százalékos volt.

Forrás: orientpress.hu