P. Erika 192 ezer forintért adta el a kaposvári Tescóban az aranyóráját és karkötőjét, amiből kifizette B. Józsefet, aki K. Józseffel bántalmazta, majd élve eltemette Szita Bencét.  A 11 éves áldozat úgy tudta, hogy bulizni viszik az erdőbe, P. Erika a Facebookon csalta el a gyilkosság napján. Súlyos részletek derülnek ki a tárgyalás második napján.
14.07 Vége a tárgyalásnak
Június 4-én az igazságügyi orvos szakértők meghallgatásával folytatódik a tárgyalás.
14.02 Szita Bencét a rossz oldal manipulálja
V. Andrea rendőrségen tett vallomása hemzseg az olyan kifejezésektől, mint a "gonoszság", "megszállottság", "jó spirituális képességek", "tisztátalan gondolatok". Olyan fordulatok is felbukkannak, minthogy "Szita Bence egyszer elbújt a Tesco kukájában". A vallomás hallatára Szita anyukájának könnyei egyre erőteljesebben folynak.
13.56 Az elhunyt tanú vallomása
A bíró bejelentette, hogy V. Andrea 2013. április 13-án elhunyt, így őt már nem tudják meghallgatni. A bíró felolvassa V. a rendőrségen tett tanúvallomását, amelyben arról beszélt, hogy egy barátnője megkérte, segítsen P. Erikán "az ima erejével". A tanú egyszer találkozott Szita Bencével, akit megszállottnak titulált, ezért mondott rá egy imát. A bíró által felolvasott tanúvallomás spirituális katyvasza közben Szita Bence anyukája a fejét fogja és ismét sírni kezdett.
13.52 Nem beszélgettek
B. József sokáig nem találkozott testvérével, mert hosszan tartó szabadságvesztést töltött korábban. B. testvére szerint a szabadulás után nem beszélgettek jövőbeli tervekről, így nagyon nem feszegették a közelmúlt történéseit sem. B. testvérét nem faggatták tovább, mivel semmit sem tudott mondani a történtekről.
13.48 B. József egy nagy zöld autóval érkezett
B. József a testvéréhez tavaly október 30-án állított be egy nagy, zöld autóval. Azt mondta, a barátnőjétől szerezte - kezdi B. testvére.  
13.45 Rezignáltan érkezett...
...és fürkészve nézett körül a teremben B. József testvére.
13.43 Az utolsó, talán legkeményebb tanú
B. József testvére következik, aki feltehetőleg védeni próbálja majd a fivérét.
13.38 Egy kevésbé releváns tanú
A hajléktalanszálló portása következik a meghallgatáson. Ő csak részleteiben ismeri az ügyet, B. és K. József kapcsolatára kíváncsiak tőle. Elmondása szerint B. sárosan megérkezett a szállóra, megmosdott, aztán elment. Majd jött K., aki B.-t kereste, de nem találta. Aztán ő is elment.
13.31 A Shell benzinkutasa
magabiztosan rámutatott B. Józsefre, vele találkozott éjszaka. Elmesélése szerint B. József kérdés nélkül kezdett neki mesélni egy állítólagos éjszakai disznóölésről. Két percig tartott a benzinkutas meghallgatása.
13.28 Kezdődik a második szakasz
Kezdődik a tárgyalási nap második szakasza. Szinte kiürült a terem, a tévéstábok hazamentek, már csak néhány újságíró és az áldozat hozzátartozói várják a tanúk vallomásait.

Fotó: Tuba Zoltán (origo)