A bájos kislány helyett egy szexi dög néz vissza ránk
Hozzávalók 4 személyre: 24 szál fehér spárga, egy csipet
cukor, 8 vékony szelet füstölt sonka, 1 ek finomra vágott petrezselyem, egy
tasak spárgakrém-leves, 1 dl főzőtejszín, 10 dkg reszelt sajt
A spárgát meghámozzuk, a fás végét levágjuk. Kevés sóval és
a cukorral ízesített vízben 15-20 percig főzzük, majd leszűrjük, a főzőlevet
félretesszük.
A sonkaszeleteket megszórjuk a petrezselyemmel, mindegyikre
három szál spárgát fektetünk, majd feltekerjük. Hőálló tálba egymás mellé
helyezzük.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A spárgakrém-levest
elkeverjük a félretett főzőléből 2,5 dl-rel meg a tejszínnel, és kevergetve
felforraljuk, majd a tekercsekre öntjük. Megszórjuk a sajttal, és a sütőben
huszonöt percig sütjük. Frissen tálaljuk.
407 kcal/adag
Tipp:
Spárgavásárláskor arra kell vigyázni, hogy a szára tiszta,
foltmentes, feszes, kemény és száraz, csúcsa pedig tömör legyen, és a spárgarúd
egyenesen álljon.
Ajánlatos azonnal elkészíteni, mert frissen a legfinomabb.
Ám ha a spárgát mégis tárolni kell, hűvös helyre tegyük, például nedves kendőbe
csavarva a frizsider zöldségtárolójába. Ne tároljuk nejlonzacskóban!
A spárga pucolásához használjunk krumplihámozót. A
spárgasípot fektessük a tenyerünkbe úgy, hogy a hüvelykujjunkkal megtámasztjuk.
Fejétől a vége felé tisztítsuk - a fehéret végig, a zöldet elég csak a végénél.
Forrás: stop.hu
0 Megjegyzések