Spárgás-sonkás rolád
A bájos kislány helyett egy szexi dög néz vissza ránk

Hozzávalók 4 személyre: 24 szál fehér spárga, egy csipet cukor, 8 vékony szelet füstölt sonka, 1 ek finomra vágott petrezselyem, egy tasak spárgakrém-leves, 1 dl főzőtejszín, 10 dkg reszelt sajt

A spárgát meghámozzuk, a fás végét levágjuk. Kevés sóval és a cukorral ízesített vízben 15-20 percig főzzük, majd leszűrjük, a főzőlevet félretesszük.

A sonkaszeleteket megszórjuk a petrezselyemmel, mindegyikre három szál spárgát fektetünk, majd feltekerjük. Hőálló tálba egymás mellé helyezzük.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A spárgakrém-levest elkeverjük a félretett főzőléből 2,5 dl-rel meg a tejszínnel, és kevergetve felforraljuk, majd a tekercsekre öntjük. Megszórjuk a sajttal, és a sütőben huszonöt percig sütjük. Frissen tálaljuk.

407 kcal/adag

Tipp:
Spárgavásárláskor arra kell vigyázni, hogy a szára tiszta, foltmentes, feszes, kemény és száraz, csúcsa pedig tömör legyen, és a spárgarúd egyenesen álljon.

Ajánlatos azonnal elkészíteni, mert frissen a legfinomabb. Ám ha a spárgát mégis tárolni kell, hűvös helyre tegyük, például nedves kendőbe csavarva a frizsider zöldségtárolójába. Ne tároljuk nejlonzacskóban!

A spárga pucolásához használjunk krumplihámozót. A spárgasípot fektessük a tenyerünkbe úgy, hogy a hüvelykujjunkkal megtámasztjuk. Fejétől a vége felé tisztítsuk - a fehéret végig, a zöldet elég csak a végénél.


Forrás: stop.hu