A Bannercasting nevű ügynökség vicces statisztaválogatót hirdetett: "Nagyszabású történelmi filmhez keresünk harcművészeket, ketrecharcosokat, lovasokat, sportolókat, középkori hagyományőrző csoportokat. Keresünk még durva arcú, erős fizikumú férfiakat zsoldos, rabló, orvgyilkosok szerepkörökre. Fényképes jelentkezés és információk: film@bannercasting.hu"

Nem nehéz kitalálni, hogy a castingügynökség valószínűleg az idén több hónapon át Magyarországon készülő hollywoodi szuperprodukcióhoz, Dwayne "The Rock" Johnson Herkules-mozifilmjéhez, a The Thracian Warhoz keres vasalóállú magyar harcosokat. Az már biztos, hogy a rákospalotai Raleigh stúdióban fogják felépíteni az ókori díszleteket, de iparági pletykák szerint vidéki bányatavakra is lecsapott a stáb, hogy ott vegyék majd fel a tengeri csatákat, amiket majd utólag turbóznak fel speciális effektekkel.
A 2014 július 24-én mozikba kerülő, látványos szandálos film rendezője a Csúcsformában 1-2-t és az X-men 3-at is jegyző Brett Ratner lesz, a magyarországi forgatást pedig ismét a budapesti székhelyű Mid Atlantic Films szervízcég főnöke, Adam Goodman intézte el: korábban ő hozta a fővárosba az Eragont, a Borgiákat, a Katedrálist, Anthony Hopkins Rítusát, Keanu Reeves 47 roninját és legutóbb a Die Hard 5-öt is.

A Herkules filmben nem kisebb nevek fognak a kigyúrt maori pankrátor mellett harcolni, mint Karib-tenger kalózai Feketeszakálla, Ian McShane ( ő lesz Herkules tanácsadója, a harcos pap Amphiarus) és Rufus Sewell (aki a görög hérosz zsoldostársát, Autolycust alakítja). Mindkét színész szerepelt korábban a Fóton forgatott Katedrális tévésorozatban, úgyhogy szinte hazajönnek Magyarországra.
A magyar közreműködéssel készülő Herkules-mozifilm stábját erősíti még Jon Hurt (aki többek között azzal írta bele magát a filmtörténelembe, hogy a Nyolcadik utasban az ő hasából kelt ki az első Alien), és Ralph Fienness öccse, Joseph Fiennes is.

forrás: index.hu