Egy új kapcsolat izgalma a legpéldásabb házaséletet élők fantáziáját is meg tudja mozgatni. Ne legyenek illúzióink: a nőkét éppúgy, mint a férfiakét.

Bármennyire is izgalomba tud hozni a férjed, az a régi bizsergés örökké a múlté. Az érzés, hogy akár csak a kezedhez érnek, és máris úgy érzed magad, mint máskor a leghevesebb szexuális izgalmi állapot közepette. Hogy képes lennél bárhol, bármikor szeretkezni vele. Hogy nem bírod abbahagyni a csókolózást. Hát ez elillan. Cserébe kialakul a mély kötődés, a jó esetben sírig tartó bizalom, a technikás, kibeszélős szex. És az egész élet, ami összefűz benneteket.

Ki ne játszott volna el a gondolattal, hogy újra megtapasztalja a vad ölelést, amit egy új szenvedély tud nyújtani? Noha a köztudatban az él, hogy a nő nem vágyik erre, hisz őt a gyerekek, a család, a nyugi érdekli, ennyi az életcélja, a tapasztalat az, hogy a nők egy része is a kaland kedvéért szarvazza fel a férjét. Sok esetben a megcsalásban szerepet játszik az is, hogy a nő úgy érzi, partnere nem becsüli eléggé, és egy új udvarló helyrehozza elvesztett önbecsülését. De gyakran ez az önbecsülés szexuális fronton is hagy kívánnivalót maga után: nevezetesen a nő már nem érzi, hogy férje eléggé kívánja. A kiüresedett kapcsolat és a házassági válság egy összetettebb dolog. De mi van, akkor, ha közel tökéletes a kapcsolatod, és mégis időről időre megkívánsz más férfiakat? Mi a teendő ilyenkor?

Kísértések

Különösen veszélyes, ha az ember sokat iszik, mert ilyenkor az ösztönök vehetik át az irányítást a ráció fölött. Nehéz a helyzet, ha egy nő sokat jár férje, a partnere nélkül szórakozni. És az is nehezített pálya, ha sok kísértés éri az embert, mert akkor több a lehetőség a megcsúszásra.

Roberta feltűnően szép lány, úton-útfélen megszólítják. Barátjával együtt éltek, közös jövőről, házasságról, gyerekekről álmodtak. Egy nyáron Cipruson dolgoztak pincérként, gyakran váltott műszakban, ilyenkor napokig alig találkoztak. Robertára ráhajtott az egyik kollégája, és egyik este részegen nem tudott nemet mondani. „Annyiszor mondta már, hogy tetszem neki és nekem is tetszett, századszorra hagytam magam.” Viszonyuk lett, de a nyár elteltével vége szakadt.

Itt azonban nem állt meg Roberta. „Az első volt a legnehezebb. Soha nem gondoltam volna, hogy megcsalom Sanyit. De utána Pesten sem voltam már annyira szilárd.” Robertának több udvarlója is volt, és bár el volt jegyezve, túlságosan izgatták a többiek, és ez végül szakításhoz vezetett. „Most utólag azt gondolom, hogy rosszul döntöttem, hogy hagytam magam annak idején. De azóta másfelé mentek az útjaink, már nem lehetne visszacsinálni.”

Meddig érdemes elmenni?

A legbiztosabb a fantáziálás, álmodozás. Elképzelni, hogy milyen lenne. Elvben a flört is beleférhet egy több évtizedes kapcsolatba, de az már számos veszélyt rejt magában.  A legfőbb veszélye, hogy benne van egy másik ember, akinek esetleg egyáltalán nem célja, hogy gátat szabjon a vágyainak. És akkor megint eljutunk oda, hogy a kísértés erős, és elég egyszer elgyengülni, a kalandnak máris végzetes következménye lehet. Ha tudjuk, hogy a flört nem vezet semmilyen következményhez, és tényleg csak szórakozni akarunk egyet, a dolog megmaradhat a játék szintjén, akkor néhanapján bele lehet menni ilyenbe.

Például ha vidéki csapatépítésen, konferencián vagy, a férfi szintén házas, és nem az a félrelépős típus, így az egész megmaradhat kis táncolás, viccelődés szintjén. Amíg elégedett vagy a házasságoddal, addig komolyan úgysem merül fel a félrelépés. Ha képes vagy elgyengülni, akkor lehet valamilyen hiányérzeted, és ennek inkább utánagondolni érdemes, mint megcselekedni.

Csak addig szép, amíg nincs másnap

Ha mégis belevágsz, az nyilván izgalommal tölt majd el. Esetleg olyan erejű szenvedélyt élhetsz át, amit régóta nem éreztél. Az emberek egy része ráadásul azt mondja, egyszer élünk, miért ne élhetném ki a pillanatnyi vágyaimat. Amikor végre megadod magad az egész este neked bókoló jóképű pasinak, akkor hatalmas izgalmakat élsz át, megint szexistennőnek érzed magad, mint fiatalon, jó esetben az alkohol is erősíti a szenvedélyt.

Minden gyönyörűen és izgalmasan halad addig, amíg el nem kezdesz gondolkodni. Van, akinek az első pillanatban bevillan a férje, gyerekei, és rögtön azt érzi, mit keresek én itt, miért mentem ebbe bele, hogy fogok másnap tükörbe nézni. Másokon úrrá lesz a bennük élő ösztönlény, és esetleg csak másnap szembesülnek a tényekkel. De legkésőbb másnap az ember átéli a szorongást, bűntudatot, vagy legalább valamilyen feszültséget, ami mégiscsak megnehezíti a szembenézést saját magával, férjével, az értékeivel. Sokakat a bűntudat, a sajnálat vagy a lebukástól való félelem annyira felemészt, hogy mérlegre téve a két dolgot egyértelmű, hogy a félrelépés a nem éri meg kategóriába esik náluk.

Vannak, akik azonban gondolatban külön tudják kezelni a félrelépéseiket a normál családi hétköznapoktól. Ezeknek az embereknek könnyebben megy a megcsalás. Ugyanakkor a férjünk megbántása is visszatartó erő lehet. Ha te azok közé tartozol, akik valamilyen módon úgy érzik, hogy ez jár neked, és nem sajnálod eléggé a férjed ahhoz, hogy visszafogd magad, akkor hozzád szól az utolsó gondolat.

Ne értékeld le a pasid!

Ha megcsalod, akkor fölébe kerekedsz, mert te tartod a kezedben a szálakat, te okozod a fájdalmat, te tematizálod a kapcsolatot. De hogy tudsz felnézni egy pasira, aki fel van szarvazva? Nem akarod, hogy erős, magabiztos férfi legyen melletted? Nem attól tudod igazán jó nőnek érezni magad? Ha miattad bánkódik a férjed, ha megsérted őt férfiasságában, akkor végső soron te jársz rosszul, mert a férjed gyenge lesz és sértett.

Forrás: borsa.hu