Konzerv zöldségek és levesek - lehet, hogy praktikusak, de hosszú távon biztosan nem egészségesek. Eltekintve attól, hogy vitamintartalmuk a nullával egyenlő, a konzervdobozok belső oldalán felhalmozódik a bisphenol-A (BPA) nevű vegyület.

Ez a vegyszer bizonyíthatóan szív-érrendszeri betegségeket, cukorbetegséget és elhízást okozhat. Nem csak a konzervdobozok belseje, hanem a műanyag tányérok, a csomagolófóliák és a műanyag cumisüvegek is tartalmazhatják ezt a veszélyes kemikáliát. A BPA beavatkozik a hormonháztartásba, ugyanis ösztrogénszerű hatása van. Ez férfiaknál szexuális zavarokat, nőknél koraszülést okozhat. Különösen nagy veszélynek vannak kitéve azok, akik rendszeresen konzerv ételeket esznek - állítják a Harvard Egyetem kutatói.

Forrás: stop.hu