Hozzávalók 4 adaghoz: 25 dkg eper, 5 dkg vaj, 10 dkg cukor,
2,5 dl növényi alapú főzőkrém
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, ha nagyok a szemek,
felaprítjuk.
A vajat serpenyőben felolvasztjuk, a cukrot beleöntjük és
kevergetve, kis lángon addig sütjük, amíg világosbarna nem lesz. Felengedjük a
főzőkrémmel, és addig forraljuk, amíg a karamell teljesen el nem olvad benne.
A krémet az eperrel együtt pürésítjük, majd elosztjuk nyolc
kis csészében vagy alutálban, és a fagyasztóba tesszük. Mielőtt a krém egészen
megkötne (kb. 30-40 perc), egy-egy kis műanyag kanalat nyomunk minden
pohárkába, és további harminc percig fagyasztjuk.
Fogyasztás előtt 5-10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és
szobahőmérsékleten hagyjuk a krémet kissé felengedni. A fagyikat kivesszük a
formázópohárból, és azonnal kínáljuk.
225 kcal/darab
Forrás: stop.hu
0 Megjegyzések