Hozzávalók 4 adaghoz: 25 dkg eper, 5 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2,5 dl növényi alapú főzőkrém

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, ha nagyok a szemek, felaprítjuk.

A vajat serpenyőben felolvasztjuk, a cukrot beleöntjük és kevergetve, kis lángon addig sütjük, amíg világosbarna nem lesz. Felengedjük a főzőkrémmel, és addig forraljuk, amíg a karamell teljesen el nem olvad benne.

A krémet az eperrel együtt pürésítjük, majd elosztjuk nyolc kis csészében vagy alutálban, és a fagyasztóba tesszük. Mielőtt a krém egészen megkötne (kb. 30-40 perc), egy-egy kis műanyag kanalat nyomunk minden pohárkába, és további harminc percig fagyasztjuk.

Fogyasztás előtt 5-10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten hagyjuk a krémet kissé felengedni. A fagyikat kivesszük a formázópohárból, és azonnal kínáljuk.

225 kcal/darab

Forrás: stop.hu