A REMEGŐ LÁBAKNAK ROSSZ HATÁSAI IS LEHETNEK: A NYUGTALAN LÁB SZINDRÓMÁBAN SZENVEDŐ FÉRFIAKNAK NAGYOBB ESÉLYÜK VAN ARRA, HOGY MEREVEDÉSI ZAVARAIK LEGYENEK, DERÜL KI AZ AMERICAN JOURNAL OF EPIDEMIOLOGY KUTATÁSÁBÓL.

A kutatók 10394 férfit kérdeztek-voltak, akiknek ilyen szindrómájuk volt és voltak egészséges résztvevők is-a szexuális szokásaikról és az erekcióujkról. Hat évvel később, a következő tanulmány szerint az RLS szindrómás férfiak 23,4 százalékánál alakult ki merevedési zavar, az RLS nélküli résztvevők pedig mindössze 15,4%-ánál diagnosztizáltak valamilyen erekciós problémát.

A különbség lehetséges magyarázata: a dopaminhiány-ami a legtöbb RLS beteg körében jelentkezik. A dopamin az egyik legfontosabb neurotanszmitter, ami az erekcióért felelős. Amikor alacsony a szintje, az merevedési zavarokat is okozhat, mondja dr. Xiang Gao, a tanulmány vezetője, a Harvard Medical School professzora.

Szóval akkor a mozgó lábak merevedési zavarokat okoznak? Nem feltétlenül. “Az adatok szerint az RLS lehet az ereckciós problémák előjele, de nem minden esetben,” mondja dr. Gao. Ha viszont ezzel a szindrómával küzdesz, akkor inkább menj orvoshoz és járj utána, hogy mi a helyzet odalent. Az erekciós problémák okai lehetnek még a dohányzás, az elhízás, ivás, stressz, vagy idegesség dr. Gao szerint.

Forrás: http://menshealth.hu