A mozdulatok, gesztusok, arcmimikák, a lépések dinamikája mind-mind árulkodik az emberről. Nem kell végzett pszichológusnak lennünk ahhoz, hogy ezekből a jelekből megállapítsuk, milyen típusú az adott személy.


Ez a tehetség beleívódott génjeinkbe, évezredek óta hordozzuk tudását. És ez csupán a nagyobb mozgások ismerete. Mi a helyzet akkor a finomabb mozgásokkal, mint például az írás? Agyunk egyik legbonyolultabb működésének terméke, melyben benne van az egész testünk, lelkünk teljes képe.

Érdekes, ahogy az írásképünk követi a lelki változásokat: amikor boldogok vagyunk, írásképünk is „szárnyal”, megnagyobbodnak a betűk, szabadabban ívelnek. Ugyanakkor ha szomorúak vagyunk, magunkba zuhanunk az íráskép is azonnal tükrözi ezt: a betűk kicsikké válnak, a sorok lefelé görbülnek.

Bármilyen jellegű mozgásformáról legyen is szó, mindegyik tartalmaz olyan vonásokat, amelyek az adott személyre jellegzetesek.

M. Becker gyerekek rajzolgatásait, firkálgatásait figyelte meg, és azt tapasztalta, hogy a firkák egymástól pont annyira különböztek, mint a gyerekek egymástól, azaz nincs két egyforma. Egy másik kutató arra a következtetésre jutott, hogy járkálgatás közben ugyanolyan mozgásképet produkálunk, mint firkálás közben.

A végtelenségig lehetne folytatni a sort, de ezekből a példákból is kitűnik, hogy a mozgások árulkodó nyomot hagynak életünkön, jellemünkön.

Szerelmi titkok tudója

Valószínűleg nem véletlen, hogy az istenek között elsőként Erosz teremtődött. Mindenki által ismert fogalom ez, hiszen mindenkinek vannak élményei a szerelemmel kapcsolatban.

A görög mitológia egyik ismert alakja androgyn, aki négy karral, négy lábbal és négy füllel túlságosan erősnek bizonyult. Annyira, hogy már veszélyeztette az istenek tekintélyét. Amióta Zeusz féltett tekintélyétől vezérelve kettévágatta ellenfeleit, azóta is hajszoljuk testünk-lelkünk másik felét.

A vágyakozás is többrétű dolog. Egyrészt a testi vágy (szexus) alkotja, másrészt a lelki vágy (erosz). Akkor optimális a helyzet, ha olyas valakivel hoz össze a sors, akiben a nekünk tetsző erosz és szexus ötvöződik. Legtöbbször azonban ennél jóval bonyolultabb a helyzet.

Ezek a fogalmak a grafológiában is előkelő helyen szerepelnek, jól megfejthetően nyomon követhetőek az írásban. Elsősorban az alsó zónában, a g és a gy betűkben keresendőek a szerelmi titkok, de azért ne feledjük: sosem egyetlen jegyre korlátozódik a megállapítás. Félrevezető lehet önmagában a jelgrafológia.

Ezek azonban csak a betűkkel való foglalkozás játékai, nem a hagyományos értelemben vett grafológia. Ugyanis mindig az írás egésze adja a teljes képet, egy-egy kiragadott betűnek nem lehet története, mint ahogy a mi életünknek is csak másokkal együtt van értelme, mint ahogy az ág sem választható él az életed adó törzsétől.

Forrás: gondtalanfogamzasgatlas.hu